0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

0-6 Ay Bebek Gelişimi Nasıldır?

0-6 ay bebek gelişimi nasıldır? Bebeklerin beyin yapısı doğumdan önce gelişmeye ve şekillenmeye başlasa da yeni doğan bebeğin davranışları çok sınırlıdır. Bu ilk davranışlar ilkel olmalarına rağmen bebek gelişiminin temelini oluşturur. 

Düşünme, görme, işitme, tat alma gibi beyin fonksiyonları doğumla birlikte gelişmeye başlar.

Bu dönemdeki bebekler gelişimlerini destekleyen oyuncaklar sayesinde, fiziksel ve zihinsel açıdan daha sağlıklı gelişirler.

Bu oyuncaklar bebeklerin psikolojisini olumlu yönde etkileyeceği gibi fiziksel anlamda gelişmesine de katkı sağlar.

0-6 ay bebek gelişimi

Bebek Gelişimi ve Oyuncaklar

Dişlikler

3 aylık olan bebekler, salyalarını akıtmaya, ellerini ağızlarına götürmeye başlarlar. 3-4 aylıkken diş çıkaran bebekler nadir de olsa vardır.  Fakat  bebeklerin genelde diş çıkarma süresi 6 aydır. Dişlikler, diş eti kaşınmalarını azaltacaktır.

Dönenceler

Bebeklerin gelişiminde dönenceler büyük rol oynar. Dönencelerdeki müzik,  doğa sesleri, ışık görselleri bebeklerin uyumasını kolaylaştırır ve bebeklerin duyu gelişimini hızlandırır. Ayrıca  belli bir noktaya odaklanmayı  kolaylaştırır.

Çıngıraklar

Çıngıraklar bebeğin elle kavrama yeteneğini geliştiren ilk oyuncaklardan biridir.  Çıngırak seçimi oldukça önemlidir. Çıngırağın boyutu bebeğin iki eliyle kavrayabileceği büyüklükte olmalıdır. Çıngıraklar sayesinde  bebeklerin el kasları gelişir.

Ebeveynlerin  bebeklerle  yakından ilgilenmelerinin yanında, bu tür oyuncaklarla bebeklerinin gelişimlerini desteklemeleri de önemlidir.

Bebek gelişimi konusunda daha detaylı bilgi için 0-6 Ay Bebeklerde Fiziksel Gelişim adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir