Çocuk Haberleri

2015 TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

1,3 milyon öğrenciyi ilgilendiren TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. MEB tarafından yapılan duyurunun ardından açıklanan TEOG sonuçları ile öğrencilerin hangi liselere yerleştiği belirlendi.

6-16 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapan 1 milyondan fazla öğrenci, yerleştirme sonuçlarını bugün (14 Ağustos) öğrendi.2015 TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Boş Kontenjanlar için Nakil Başvuruları Yapılacak

Toplamda 25 tercih hakkı bulunan öğrenciler, bu tercihlerinden hiçbirine yerleşemezse, sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak MEB tarafından belirlenen tarihlerde boş kontenjanlar için de nakil yapılabilecek.

Nakil Başvuruları 17 Ağustos’ta Başlayacak

Yerleştirme esaslı nakil tercih başvuruları 3 dönem de gerçekleşecek. 17-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak başvuruların sonuçları 24 Ağustos’ta açıklanacak. 24-28 Ağustos tarihlerinde yapılan başvuruların sonuçları ise 31 Ağustos’ta belli olacak.

İki dönemlik nakil başvurularının ardından, 3. dönem  nakil tercih başvuruları 31 Ağustos’ta başlayacak. 4 Eylül’e kadar devam edecek olan başvuruların sonuçları 7 Eylül’de açıklanacak.

İl ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve sonuçları 11 Eylül’de açıklanacak.

 

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir