Çocuk Kulübü

2015 Yarıyıl Tatili için Çocuk Kitapları Önerileri

Kitaplar, çocukların sahip olabileceği en renkli dünyalardan biridir. Sınırların olmadığı bu dünyada, istediğin kadar hayal kurabilir ve imkansız sandığın olayların gerçekleşmesine tanık olabilirsin. Eğer kitap okumanın eğlenceli olduğunu düşünmüyorsan, hayalindeki kitaplar ile tanışmamış olabilirsin. Bu sömestir tatili, hayalindeki kitaplar ile tanışman için bir fırsat olabilir.

kitap-okuyan-cocuklar

Senin için 2015 yarıyıl tatili boyunca okuyabileceğin kitaplar hazırladık.Eğlenceli maceralarla dolu, öğretici ve resimli çocuk kitapları, tatil boyunca hayal kurmanı, yeni bilgiler edinmeni ve doyasıya eğlenmeni sağlayacak.

Yarıyıl Tatili için Çocuk Kitapları Önerileri

Kirazlı Köşk

kirazli-koskun-cocuklari

Kirazlı Köşk’ün Çocukları, sömestir tatilini eğlenceli bir şekilde değerlendirebileceğin kitaplardan biri. Ailesinin İzmir’den İstanbul’a taşınmasıyla hayatı tamamen değişen bir çocuğun hikayesini anlatan kitapta, sen de kendinden bazı şeyler bulacaksın. Atölyeye girmesine izin verilmeyen Nermin, bu yasağı nasıl delecek? Köşk’teki kurallara uymama konusunda kararlı olan Nermin’in eğlenceli maceraları ve yaşadıklarını anlatan Kirazlı Köşk’ün Çocukları, seni tarihi bir yolculuğa da çıkaracak.

9 yaşından büyük çocuklar için yazılmış olan bu kitabı, merak eden küçük çocuklar da okuyabilir.

 

Kitabın Yazarı: Arslan Sayman
Kitap Türü: Roman
Yaş Aralığı: +9
Yayınevi: Kırmızı Kedi Çocuk
Fiyatı: 12 TL

 


Gülümse

gulumse-cocuk-kitaplari

Eğer romanlar seni o kadar da eğlendirmiyorsa, çizgi roman okumayı deneyebilirsin. Eğlenceli çizimleri ve renkli anlatımıyla “Gülümse” sana hem eğlenceli maceralar yaşatacak hem de diş sağlığı, aile, arkadaşlık gibi konularda bilmediğin noktalara değinecek.

Çizgi roman okumayı seviyorsan, sömestir tatili boyunca senin için birçok alternatif sunacağımızı unutma.

 

 

 

 

 

Kitabın Yazarı: Raina Telgemeier
Kitap Türü: Çizgi Roman
Yaş Aralığı: +10
Yayınevi: Desen Yayınları
Fiyatı: 15 TL

 


Vulgar Viking – Bir Yaz Gecesi

vulgar-viking

Vikinglerin eğlenceli dünyasına girmeye hazır mısın? Vulgar Viking, Vikinglerin en büyük bayram olarak kutladıkları Yaz Dönümü Arifesi için sabırsızlanmaktadır. Vikinglerin şanlı hikayelerini dinlemek Vulgar’a çok eğlenceli ve heyecan verici gelmektedir. Ancak Vulgar’ın bu büyük bayramda Freya ile dans etmesi gerekmektedir ve Vulgar bunun için endişelenir. En büyük bayram nasıl geçecektir? Vikingler nasıl kutlama yapmaktadır?

Sana Vikingler hakkında birçok bilgi verecek ve renkli serüvenlere dalmanı sağlayacak Vulgar Viking : Bir Yaz Gecesi Çığlığı, yarıyıl tatili için okuyabileceğin en güzel kitaplardan biri.

 

Kitabın Yazarı: Odin Redbeard
Kitap Türü: Roman
Yaş Aralığı: +7
Yayınevi: Mavi Bulut
Fiyatı: 10 TL


 

Thui – Başka Renkte Büyümek

thui-baska-renkte-buyumek

Thui, eğlenmek için sokakta arkadaşları ile oynamayı tercih eden bir çocuktur. Bu konuda ona destek olan dedesi, onun sokakta oynamasından ve arkadaşları ile yakın ilişkiler kurmasından çok hoşlanmaktadır. Sokakta yaşadığı maceraları sürekli olarak dedesine anlatan Thui, sorunları kısa süre sonra kendi başına çözebilecek duruma gelir.

Thui’nin eğlenceli maceraları ve dedesi ile kurduğu diyaloglar ilgini çekecek. Sömestir tatili çocuk kitapları arasında en eğlenceli hikayelerden bazılarına sahip olan Tuhi Başka Renkte Büyümek kitabını okurken, sen de çok eğleneceksin.

 

 

 

Kitabın Yazarı: İdil Pişgin
Kitap Türü: Roman
Yaş Aralığı:
+7
Yayınevi: Can Çocuk
Fiyatı: 9,50 TL


Thui – Mutsuz Kedi Dila

Mutsuz Kedi DilaMutsuz Kedi Dila, La Fontaine’nin torunun torunu olan Leyla Fonten’in beslediği hayvanlardan biri olan Dila’yı anlatıyor. Evinde 9 farklı hayvan besleyen Leyla Fonten’in kedisi Dila mutsuz olmaya çok eğilimli bir kedi. Bu nedenle de sebepsiz yere durmadan ağlıyor.

Bir gün Dila’nın ev içerisinde felakete yol açması ise onu ya bu mutsuz durumundan kurtaracak ya da daha da mutsuz olmasına yol açacak. Eğlenceli bir hikaye olan ve hayvanların dünyasını anlatan Mutsuz Kedi Dila’yı bu sömestir tatilinde okurken çok eğleneceksin.

Kitabın Yazarı: Tülin Kozikoğlu
Kitap Türü: Resimli Çocuk Kitapları
Yaş Aralığı: +6
Yayınevi: Red House Kidz
Fiyatı: 12 TL


Hayatta Kalma Becerileri

Hayatta Kalma Becerileri Kitabı

Hayatta Kalma Becerileri, “Doğru mu Palavra mı” serisinin ilk kitabı. Bu kitapta şu ana kadar doğru bildiğini sandığın birçok şeyin aslında yanlış olduğunu göreceksin. Eğer meraklı bir çocuksan, bu kitap daha çok hoşuna gidecek. Mesela, bir timsahla yalnızca poşet ipi kullanarak başa çıkabilir misin? Sivrisinekler, timsahlardan daha öldürücü olabilir mi? Sömestr tatili boyunca okuyabileceğin en eğlenceli kitaplardan biri olan Hayatta Kalma Becerileri kitabı senin ilgini çekebilir.

 

 

 

Kitabın Yazarı: Kay Barnham
Yaş Aralığı: +8
Yayınevi: Hayykitap
Fiyatı: 10 TL


Minik Violet Köpek Almak İstiyor

Minik Violet Köpek Almak İstiyorSiz de bir köpeğiniz olsun istemez miydiniz? Yoksa zaten var mı? Violet’in en büyük hayali bir köpek sahibi olmaktır. Ancak ailesi, Violet’in henüz bir köpeğe bakacak kadar sorumluluk sahibi olmadığını düşünüyor. Sorumluluk sahibi olmak, Violet’e hiçbir şey çağrıştırmadığı için, ne yapması gerektiğini bilmeyen kahramanımız bir gün yaramaz bir köpekle tanışıyor. Violet’in sözünü her zaman dinleyen bu köpek ile Violet arasında güçlü bir bağ oluşuyor.

 

 

 

 

 

Kitabın Yazarı: Lou Kuenzler
Yaş Aralığı: +8
Yayınevi: İletişim Yayınları
Fiyatı: 14 TL


Doğabilimci Profesörün Heyecanlı Yolculuğu

Doğabilimci Profesörün Heyecanlı Yolculuğu Camilla Böcekler için İlk Yardım Merkezi’nde çalışan doğabilimci profesörün heyecan verici hikayesini öğreniyor. Profesör Visberghi Gölgelitepe’nin hikayesini öğrenen Camilla, onun başından geçen olağanüstü maceraları anlatıyor. Sömestr tatili kitapları arasında yer alan Doğabilimci Profesörün Heyecanlı Yolculuğu, senin de severek okuyacağın kitaplar arasında yer alabilir.

 

 

 

 

 

 

Kitabın Yazarı: Guido Sgardoli
Yaş Aralığı: +6
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Fiyatı: 14 TL

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir