Çocuk Kulübü

2015 Yaz Tatili için Kitap Önerileri

Yaz tatilinde kitap okuman, yepyeni keşifler yapmanı sağlar. Hikaye, roman, resimli öykü ya da bilgi içeren kitaplar, seni her açıdan geliştireceği gibi, bilgi seviyenin de artırır.

Kitaplar insanların en yakın dostları olabileceği gibi, bazı çocuklar kitap okumaktan hoşlanmaz. Bunun sebebi, kitapların yeterince eğlenceli olmaması ya da bilgi içermemesi değildir. Bu, kitap seçimini doğru yapmamandan kaynaklanmış olabilir.

kitap-onerileri

Eğer kitap okumayı seviyorsan, senin için önerdiğimiz kitapları aşağıda bulabilir ve konusuna ya da yaş aralığına göre seçim yapabilirsin. Ancak kitap okumayı sevmiyorsan, bunun yanlış kitap seçimlerinden kaynaklanmış olabileceğini düşün. Oyun oynamayı seven her çocuk, kitap okumayı da sever. Çünkü kitaplar da, tıpkı oyunlar gibidir. Hatta bazen daha eğlencelidir.

2015 Yaz Tatili için Kitap Önerileri

İyi Uykular Dedektif

iyi-uykular-dedektif

Kitabın Yazarı: Silvia Roncaglia

Çevirmen: Demet Elkâtip

Kitap Türü: Roman

Yaş Aralığı: +10

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Fiyatı: 14 TL

 

Pippo Merlo, amcasından kendisine kalan büroda önemli işler yapıp, herkes tarafından tanınan biri olmayı hayal eder. Yaşadığı şehirde insanları müzikle sersemleten soyguncu çetesini yakalamanın düşünü kurar.

Narkolepsi yani istem dışı uykuya dalma hastalığı olan dedektif, amcasının bürosuna gelen kayıp arama işine ise oldukça heyecanlanır. Delil toplamaya başlayan ama her seferinde uyuyakalan Pippo Merlo, hastalığını yenerek, hayalini kurduğu gibi dedektif olabilecek midir?


Sakar Cadı Vini’nin Zaman Yolculuğu

sakar-cadi-vininin-zaman-yolculugu

Kitabın Yazarı: Laura Owen

Çevirmen: Bülent O. Doğan

Kitap Türü: Roman

Yaş Aralığı: 7-12

Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

Fiyatı: 10 TL

 

 

Vini, oldukça sakar olan ve her işinde bir aksilik çıkan bir cadıdır. Yaptığı büyülerle sürekli sorunlar yaşayan Cadı Vini’nin peşini sorunlar Eski Mısır’da da bırakmayacaktır.

Aggi Teyze ve İkizler ile yaşadığı aksiliklerin üstesinden gelmeye çalışan Sakar Cadı Vini’nin komik ve son derece eğlenceli maceraları Sakar Cadı Vini’nin Zaman Yolculuğu’nda.


Çocuklar için Web Tasarımı
cocuklar-icin-web-tasarimiKitabın Yazarı: Selçuk Özdemir

Kitap Türü: Bilgi Kitapları

Yaş Aralığı: +9

Yayınevi: ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık

Fiyatı: 11.25 TL

 

 

Erken yaşta web tasarım öğrenmek isteyen çocuklar için hazırlanmış olan Çocuklar için Web Tasarımı kitabı ile çocukların kendi kendine tasarım yapmayı öğrenmeleri hedefleniyor.

Yaz tatilinde çocukların web tasarımı öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmış olan “Çocuklar için Web Tasarımı” kitabı uygulamalı bilgilere de yer veriyor.


Ormandaki Arkadaş

Ormandaki Dev Kapak

Kitabın Yazarı: Süleyman Bulut

Kitap Türü: Öykü

Yaş Aralığı: +5

Yayınevi: Can Çocuk Yayınları

Fiyatı: 8.50 TL

 

 

 

As, vaktinin büyük bölümünü uyuyarak geçirmekte ve tembelliğe her geçen gün daha fazla alışmaktadır. Henüz okula başlamadığı için bu davranışları hoş görülür. Ancak dedesi ve ninesi endişenmeye başlar.

Yapacak hiçbir şey bulamadığı için bütün gün canı sıkılan As, bir gün tembel hayvanları keşfeder ve onların kendisi ile ne kadar uyumlu olduğunu fark ederek tembel hayvanların hayatına dair birçok bilgi edinir.


Off Dilim

off-dilim

Kitabın Yazarı: Feyza Hepçilingirler

Kitap Türü: Resimli Öykü

Yaş Aralığı: 6-8

Yayınevi: Kırmızı Kedi Çocuk

Fiyatı: 13 TL

 

 

Okumayı yeni öğrenen Burçin, rahat bir şekilde okuyabildiğini düşünmektedir. Ablasıyla birlikte yolda yürürken gördüğü bir tabelayı okuyamadığını fark eder. Aynı zamanda arkadaşlarından gelen mektubu da okuyamadığı için ablası Burçin ile alay etmektedir.

Peki Burçin neden kelimeleri okuyamaz? Anlamlı olması gereken cümleler neden hiçbir anlam ifade etmez?


Nasreddin Hoca – Kim Kimdir?

nasreddin-hoca-kim-kimdir

Kitap Türü: Biyografi

Yaş Aralığı: 5 – 9

Yayınevi: Mikado Yayınları

Fiyatı: 13 TL

Nasreddin Hoca’nın eğlenceli yaşam hikayesini anlatan kitap, çocukların Nasreddin Hoca’yı yakından tanımasını sağlıyor. Nasreddin Hoca’nın zekası, yaşamı, düşünceleri ve felsefeni anlatmaya çalışan Nasreddin Hoca – Kim Kimdir kitabı, yaz tatilinde okunacak en eğlenceli çocuk kitapları arasında yer alıyor.

 


Peanut Butter And Jelly

peanut- butter-and- jelly1 Kitap Türü: İngilizce Öykü Kitabı

Yaş Aralığı: +7

Yayınevi: Red House Kidz

Fiyatı: 12 TL

Kutup ayısı Polly ve kardeşi Polo anneleri için bir doğum günü sürprizi yapmak isterler, sürpriz olarak annelerini güzel bir kahvaltı hazırlamak isteyen bu iki sakar aşçı mutfağı altüst ederler.

Çocuklar “Elementary” seviyesindeki bu öyküyü okuduktan sonra kitabın arkasında yer alan okuduğunu anlama, sözcük ve dil bilgisi sorularını yanıtlayabilecekler. Kitabın sonunda ise çocukları basit bir yemek tarifi bekliyor.


İkiz Gezginler Güneşin Sarayında

ikiz-gezginler-gunesin-sarayinda

Kitap Türü: Öykü

Yaş Aralığı: +9

Yayınevi: Tudem Yayınları

Fiyatı: 11 TL

Uykularının kaçtığı bir gece Peri ve Ege, en iyi dostları kitaplarla oyalanmak isterler. Robinson Kruzo’nun, Tarzan’ın hatta Polyanna’nın fısıldadıkları şarkılar çok hoşlarına gitse de aslında aradıkları şey çok daha farklıdır. Uykuya direndikleri o gece, canları daha önce hiç duymadıkları, bilmedikleri bir masal dinlemeyi ister.
hayalet-gemi

Kitap Türü: Roman

Yaş Aralığı: +7

Yayınevi: Final Kültür Sanat Yayınları

Fiyatı: 14 TL

Her dolunayda, bir hayalet korsan gemisinin sahilde belirtmesi ve kasabanın ganimetlerini ele geçirmesi, Bıkkınkıyı Kasabası’nın huzurunu iyice kaçırmıştır. Korsanlar ile mücadele edebilmek için Bıkkınkıyı Kasabası’na yardım etmeye karar veren Kurukafa Ailesi, kötü korsanları kasabadan uzaklaştırabilecek midir? Matilda ve onun korsan arkadaşı Jim Lad, korsanlarla mücadele ederken, Hayalet Gemi’de sonsuza dek mahsur mu kalacaktır?


Tom Trueheart: Cesur Maceracı

Tom Trueheart Karanlıklar Diyarında

Kitap Türü: Roman

Yaş Aralığı: +9

Yayınevi: Mavi Bulut

Fiyatı: 20 TL

Tom, ağabeyleri gibi bir kahraman olmak istemektedir. Ancak ağabeyleri kadar cesur değildir. Onun gibi sıradan bir çocuk, nasıl bir kahramana dönüşebilir?

Bir gün beklenmedik bir şekilde ağabeyleri masalların içinde kaybolurlar. Tom’un onları bulması ve masalları tamamlaması gereklidir. Ancak Tom gibi yeterince cesur olmayan bir çocuk bunu başarabilecek midir?

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir