Kültür Sanat

2018 Hans Christian Andersen Ödülü’ne Türkiye’den İki Aday

International Board on Books for Young People (IBBY) tarafından her iki yılda bir düzenlenen ve “Çocuk Edebiyatının Nobel Ödülü” olarak bilinen Hans Christian Andersen Ödülü’ne Türkiye’den Mavisel Yener ve Sedat Girgin aday gösterildi.Mavisel Yener - Sedat Girgin

Mavisel Yener ve Sedat Girgin Aday Gösterildi

Türkiye’de çocuk edebiyatındaki en üretken yazarlardan biri olan Mavisel Yener’in 100’e yakın eseri bulunuyor. Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim kitaplarında da yer alan Mavisel Yener, çocuk edebiyatı alanında verilen birçok saygıdeğer ödüle layık görüldü. İllüstratör Sedat Girgin ise özellikle çocuklar için yaptığı çizimler ile tanınıyor.

hands-andersen-odulleri

2016 yılında ödüle layık görülen yazar Cao Wenxuan

Yazar kategorisinden Mavisel Yener’in, çizer kategorisinden ise Sedat Girgin’in aday gösterildiği Hans Christian Andersen Ödülü kazananları, 2018 Bologna Çocuk Kitapları Fuarı’nda açıklanacak.

Hans Christian Andersen Ödülü Hakkında Bilgi

Çocuk edebiyatı alanındaki en saygıdeğer ödüllerden biri olan ve çocuk edebiyatı yazarları ile kitap resimleyenlere verilen ödül, Danimarkalı çocuk kitapları yazarı Hans Christian Anderson adına veriliyor. Ödüle layık görülen yazar ve çizerler, Danimarka Kraliçesi tarafından altın madalya ile ödüllendiriliyor.

2016 Hans Christian Andersen Ödülü’ne Çinli yazar Cao Wenxuan ile Almanyalı illüstratör Rotraut Susanne Berner layık görülmüştü.

IBBY tarafından 1956’dan bu yana dünya genelinde çocuk edebiyatı yazar ve çizerlerine verilen Hans Christian Andersen Ödülü’ne 2016 yılında Türkiye’den yazar Gülçin Alpöge ile illüstratör Ferit Avcı aday gösterilmişti.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir