Çocuk Haberleri

2019 Yılına Kadar Tüm Okullar Tam Gün Eğitime Geçecek

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan okulların, 2019 yılına kadar tam gün eğitim sistemine geçeceğinin açıklanmasının ardından, derslik sayısının yeterli olup olmadığı tartışmaları gündeme geldi.İkili Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2015 yılında ilköğretimde 10 kişilik derslik yapıldı. Okulöncesi eğitimde ikili eğitim ihtiyacına son vermek için yaklaşık 74 bin dersliğe ihtiyaç var.

Tam Gün Eğitim İçin Yeterli Alt Yapı Yok

İkili eğitimin sona erdirilmesi ve ilköğretim düzeyindeki tüm öğrencilerin tam gün eğitim düzenine geçmesi ilk olarak 2006 – 2007 eğitim döneminde gündeme getirilmişti. Eğitim yapılan alanların yetersiz olması nedeniyle, okulların önemli bir bölümünde, tam gün eğitim düzenine geçilemeyeceği belirtilmişti. Bununla 2012 yılında, 4+4+4 sistemiyle, ilkokuk, ortaokul ve liselerin ayrılması, sınıflık ihtiyacının artmasına neden olmuş ve tam gün eğitime geçilmesini altyapı anlamında zora sokmuştu.

MEB kanadından yapılan açıklamaya göre, 2019 yılına kadar tüm okulların ikili eğitim sisteminden çıkarak, tam gün eğitimine geçmesi sağlanacak. Ayrıca 2019 yılına kadar, okul öncesi eğitimin de zorunlu hale getirilmesi sağlanacak.

Kaynak: Cumhuriyet

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir