Çocuk Gelişimi

GoldMaster’dan “Çocuklar için doğru internet” seminerleri

Teknoloji markası GoldMaster, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, doğru internet kullanımına yönelik seminerler dizisine başlayacağını duyurdu. “Çocuklar için doğru internet” konusu üzerine oluşturulacak seminerler dizisinin ilkinin, Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Teknoloji ve psikoloji dünyasının uzman isimlerinin vereceği eğitimlere dayanan seminerlerin detayları ilk olarak, 20 Eylül Cumartesi günü GoldMaster’ın yeni ürünü SmartPad Kids’in tanıtım toplantısında verildi. GoldMaster, bu seminerler ile ebeveynleri, çocukların doğru ve güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

İnternetin, düşünülenin aksine ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiyi güçlendirdiğini ifade eden Yorum Psikolojik Danışmanlığı uzmanlarından Uzm. Klinik Psikolog Şafak Patavi Kılıç, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Yaygınlaşan internet kullanımı birçok kolaylık sağlarken ailelerin zihinlerinde ‘internet güvenli mi’ sorusunu da beraberinde getiriyor. Olumsuz düşünce ve endişe ile bezeli duygularla interneti yaşamımızdan tamamen çıkarmak bizlere bilgiye ulaşma, güncel gelişmeleri takip etme, hızla değişen ve gelişen dünya standartlarını yakalama, etkinliklere kolay yolla ulaşma açısından zorluk getirecektir. Öte yandan uygun internet kullanımı yaşamımızı kolaylaştıracaktır.”

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir