0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Bebeklerin Beslenmesinde Altın Kurallar

1-2 yaş, bebeklerin hareketlenmeye ve bu nedenle de kilo vermeye başladıkları dönemdir. Bu dönemde bebeğin doğru beslenmesi çok önemlidir.

Bebek Beslenmesi

Bu dönemde beslenme, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimleri bakımından oldukça önemlidir. Bebek, her zaman vitamin ve mineral bakımından zengin gıdalar ile beslenmelidir.

1-2 yaş dönemindeki bebeklerin, vitamin, mineral ve protein bazlı gıdalar tüketmesi gerekirken; aynı zamanda bebekler sebze, meyve ağırlıklı ve lifli besinler ile beslenmelidir. Bu beslenme şekli, 1-2 yaş döneminde bebeğin sindirim problemleri ve kansızlık yaşamasının önüne geçecektir.

Bebek Beslenmesi

Bebeğin beslenmesinde nelere dikkat edilmeli?

  • Bebeklere muhakkak kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Kahvaltı yapan bir çocuk, gün boyu dinç olur. Kahvaltıda peynir, haşlanmış yumurta, süt veya taze sıkılmış meyve suyu bulundurulmalıdır.
  • Protein, kan yapımı, kasların güçlenmesi ve vücudun sağlıklı bir gelişim göstermesinde önemli bir role sahiptir. Bu nedenle bebeklerin, balık, et, tavuk ve kurubaklagillerden gerekli olan proteini alması gerekir.
  • Kalsiyum ise, dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı gelişmesi ile kemik gelişimi için gereklidir. Süt, yoğurt ve peynir gibi gıdalar vücudun bu ihtiyacını karşılar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, vücuda fazla kalsiyum alımı yapmamaktır. Aksi halde kalsiyum, vücuttaki diğer minerallerin emilimini olumsuz yönde etkileyecektir.
  • Sebze ve meyveler, bağırsak sisteminin düzenlenmesinde büyük rol oynar. Bebeklerin her gün mutlaka sebze ve meyve tüketmesi gerekir. Yalnız, tüketilecek meyvelerin taze ve çok iyi temizlenmiş olmasına dikkat edilmelidir.
  • Tahıl grubuna giren arpa, yulaf, mısır, pirinç, bulgur gibi besinlerin tüketimi ihmal edilmemelidir. Bu besinler, bünyesinde B vitamini barındırır.

1-2 yaş dönemindeki bebeklerin beslenmesinde bu noktalara dikkat edilmesi, bebeğin gelişimine olumlu katkıda bulunacaktır.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir