Kültür Sanat

Bursa Bilim Şenliği Sona Erdi

Türkiye’de düzenlenen bilim şenliklerinin başında gelen Bursa Bilim Şenliği, bu yıl 4.kez gerçekleştirildi. 8, 9, 10 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen 4. Bursa Bilim Şenliği; çocuklar başta olmak üzere; bilim, sosyal yaşam, tasarım gibi alanlarla ilgilenen herkes büyük ilgi gösterdi.

1-bursa-bilim-senligi (151)8 Mayıs Cuma günü başlayan Bursa Bilim Şenliği’nde bu yıl ilk defa, projeler de yarıştı. Çocukları bilimle ilgilenmeye teşvik etmek, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirici çalışmalar yapmalarında yardımcı olmak amacıyla ortaokul, lise ve üniversite kapsamında, projeler yarıştı.

2015 yılında, Bursa Bilim Şenliği teması “Tasarım ve İnovasyon” olarak belirlendi. Bilimi, sokağa taşımak ve herkesin bilimle ilgilenmesini sağlama misyonuyla yola çıkan Bursa Bilim Şenliği, çocukların bilimle ilgilenmesini teşvik ederek, geleceği şekillendirmelerini hedefliyor.

1-bursa-bilim-senligi (152)

Bursa başta olmak üzere, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden ziyaretçilerin katılım sağladığı Bursa Bilim Şenliği için, “Ailecek Gelin” mottosunu kullanılmasının nedeni de, aynı şekilde her yaştan insanın bilimle ilgilenmesini sağlamak.

Ortaokul ve lise düzeyinde yüzlerce çocuğun katıldığı Bursa Bilim Şenliği Tasarım ve İnovasyon yarışması kapsamında; ortaokul ve lise düzeyinden 15’er öğrenci, teknik lise düzeyinden ise 20 öğrenci finale kaldı.

4. Bursa Bilim Şenliği’nde Neler Oldu?

Bursa Bilim Şenliği’nde bu yıl 40 atölye çeşitli etkinlikler ve deneyler ile bilimin aslında hiç de uzak olmadığını göstermeyi hedefledi. “Bilim Sokakta” sloganını sıklıkla kullanan Bursa Bilim Şenliği, çocukların deneylere doğrudan katılmasını sağlayarak, hem yaratıcılıklarını geliştirmelerini hem de benzer deneyleri ve projeleri kendilerinin yapabileceklerini görmelerini sağladı.

Atölye Çadırları

Genova Bilim Merkezi, Maker Faire İstanbul, Lego Education, Bilim Kahramanları Derneği, BUTGEM, BUTEKOM, SAITEM, THK Bursa Şubesi gibi kurumların da aralarında olduğu katılımcılar çocuklara fizik, kimya, biyoloji, uzay bilimleri, arkeoloji gibi birçok alanda bilgi verdi ve atölye çadırlarında yapılan deneyler ile çocukların öğrendikleri bilgilerin kalıcı olması hedeflendi.

 

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir