Çocuk Yemek Tarifleri

Çocuklar Ara Öğünlerde Nasıl Beslenmeli?

Okul öncesi çocuklar ve okul çağındaki çocuklar için günlük öğün sayısının 5 ile 8 arasında olması gerekiyor. Çocukların ortalama 3-5 öğün arasında sağlıklı beslenmeleri çocuk beslenmesinde büyük önem taşıyor.

Okul öncesi çocukların ortalama olarak 2-3 saatte bir beslenmesi gerektiği gibi, okul çağındaki çocukların 3-5 saatte bir beslenmesi önem taşıyor. Sabah, öğle ve akşam öğünlerinin arasında, çocukların sağlıklı atıştırmalıklar, meyve ve kuruyemiş gibi besinler tüketmesi, hem kan şekerinin düzenlenmesi hem de çocukların obeziteden korunması açısından önem taşıyor.

Ara Öğünlerin Önemi

Ara öğünler, çocukların beslenme düzeni ve sağlığı açısından büyük bir önem taşıyor. Ara öğünde beslenmeyen çocuklar, ana öğünlerde aşırı miktarda yiyecek tüketerek, şişmanlık sorunu ile karşılaşabiliyor. Bunun yanı sıra, ara öğünlerde yemek yemeyen çocukların beslenme düzeni de sağlıklı şekilde ilerlemiyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel aktivitelerde daha başarılı olması, daha enerjik hissetmesi ve düzenli beslenmesi için ara öğünlerin atlanmaması gerekiyor.

  1. Meyve ve Sebzeler

Çocuklar, öğün aralarında mevsim sebze ve meyvelerini tüketebilir. Örneğin kış aylarında havuç, portakal, mandalina gibi meyveler ideal ara öğünler hazırlamanızı sağlar. Yaz aylarında ise salatalık, erik, karpuz gibi meyveler ile çocukların vitamin ihtiyacının karşılanmasına destek olabilirsiniz.

  1. Kuruyemişler

Fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler, hem protein açısından zengin olmaları hem de bitkisel yağ içermeleri nedeniyle çocukların ihtiyaç duyduğu gıdalar arasında yer alır. Zihinsel aktivitelerin artmasını sağlayan kuruyemişler, çocukların ara öğünde tüketebileceği besleyici ve sağlıklı gıdalar arasında yer alır.Beslenme Çantası

  1. Yoğurt ve Süt

Yoğurt ve süt, protein ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan besinlerdir. Çocuklara öğün aralarında yoğurdu kuru meyve ile verebilirsiniz. Ev yapımı kek ya da kurabiye gibi besinleri de sütle içmelerini sağlayabilirsiniz.

  1. Mini Sandviçler

Peynir, füme et gibi protein açısından zengin olan besinlerle sandviçler hazırlamak da çocuklar için besleyici bir ara öğün oluşturur. Protein kaynaklı besinlerin yanı sıra; sebzelerden oluşan sandviçler de çocuklar için hem besleyici hem de doyurucudur.

Çocukların sağlıklı ve düzenli beslenmesini sağlamak; obeziteye karşı korunmalarına yardımcı olabilmek ve hem fiziksel hem de zihinsel performanslarının artmasını sağlamak için, ana öğünlerin sağlıklı ara öğünlerle desteklenmesi oldukça önemlidir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir