Anne Baba Okulu

Çocukla Uçak Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çocukla uçak yolculuğu zor mu oluyor? Ya bebekle uçak yolculuğu? Uçakta bebek kemeri nasıl takılır biliyor musunuz? Sorunsuz bir yolculuk için çocuğun huzursuz olmasını engelleyin. İşte bilmeniz gerekenler?

Çocuklarla uçak yolculuğu yaparken dikkatli olun. Sorunsuz bir seyahat geçirmek ve çocukların huzursuz olmasını engellemek için bazı noktalara dikkat edin. İşte çocukla uçak yolculuğu için öneriler:

Çocukla yolculuğu nasıl yapılır?
Çocukla yolculuğu nasıl yapılır?

Çocuklarla Uçak Yolculuğu

Çocuklarla yapılacak seyahatlerde, hem çocukların güvenliği hem de mutluluğu için şu noktalara dikkat edin.

Rezervasyonu ve Check-in’i Önceden Yaptırın

Tüm aile bireylerinin yan yana oturması için önem taşıyor. Check-in işleminin son ana bırakmayın. Yoksa yan yana oturamazsınız. Uçağa çocuklarla erken binin. Böylece baş üstü dolaplara eşyaların daha rahat yerleştirebilirsiniz. Ayrıca çocukların tercihine göre koltuk seçimi yapmanız mümkün olur.

Kalkış Öncesinde Çocuğa İçecek Verin

Küçük yaştaki çocuklarla yapılan uçak yolculuğunda kalkış ve iniş öncesinde bir şeyler içirin. Çocuklara içecek vermek basıncın dengelenmesini ve çocukların dikkatinin dağılmasını sağlıyor. Çocukların özellikle süt içmesini sağlayın. Böylece basıncın dengelenmesine yardımcı olun.

Uçak Yolculuğunun Maceralı Bir Deneyim Olduğunu Hissettirin

Çocuğun uçakta stres olmasının engelleyin. Ayrıca uçak yolculuğundan keyif almasının sağlayın. Bunun için çocuklara yolculuğun eğlenceli bir macera olduğunun hissettirin.

Uçaklar Hakkında Merak Uyandırın

Çocukların ilgisini çekmeye çalışın. Uçağın keşfi, hareketi, iniş ve kalkış sürecindeki çalışma prensipleri hakkında çocuğun meraklanmasını ve bilgilendirilmesini sağlayın. Çocuğun uçaklara ilgi duyamasını sağlamak işe yarayacak. Bu çocuğun uçak yolculuğunu sevmesine yardımcı oluyor. Ayrıca çocuğun merak duygusunu ve bilgisinin artmasına da ortam hazırlayacak.

Çocuklar için Yemek Seçimi Yapın

Yemek seçimini, çocuğun isteklerine göre yapın. 2-12 yaş arasındaki çocuklar için, yolculuk sırasında sorun yaratmayacak ve çocuğun yemekten hoşlanacağı seçimler yapmaya özen gösterin. Alerjik durumlara karşı önlem almak için yemek listesini detaylı inceleyin.

Çocuklara Dergi ya da Kitap Okuyun

Uçak yolculuğu sırasında çocuğun dikkatinin dağılmasını engelleyin. Bunun için eğlenceli vakit geçirmesini sağlayın. Mesela sevdiği dergileri ve kitapları okumasını isteyin. Ya da çocuğunuz için siz okuyun. Güvenlik açısından sorun yaratmayacak şekilde, çocuğun boyama ve çizim yapmasını da sağlayın.

El Bagajında Yedek Giysi Bulundurun

Çocuğun yolculuk sırasında üstünü kirletmesi durumunda bir kriz yaşamamak için el bagajında kıyafet bulundurun. Yedek giysi bulundurmak, yolculuk sırasında yaşanabilecek sorunları kısa sürede çözmenizi sağlayacak.

Çocukla tatil yapan ebeveynler, uçak yolculuğunu sıklıkla tercih ediyor. Dolayısıyla çocukların konforlu ve sorunsuz bir seyahat deneyimi edinebilmeleri için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Ve olası olumsuzluklar için önlem almaları önem taşıyor.

Bebekle uçak yolculuğu
Bebekle uçak yolculuğu

Bebekle Uçak Yolculuğu

Seyahat etmek, özellikle kıtalar arası gibi uzun uçuşlarda, ebeveynlerin zorluk yaşamasına neden olabiliyor. Bebeklerin ya da çocukların uzun süre hareketsiz kalması, iniş ve kalkıştaki basınç değişimleri gibi farklılıklar zorluk yaşanmasına yol açabildiği gibi, ebeveynlerin basit önlemlerle, bebeklerle uçak seyahatini kolaylaştırmaları mümkün.

Basınç değişimi, bebek ve çocuklarda kulak ağrısına yol açabildiği gibi, bunun önüne geçmek için bebeklerin kalkış sırasında emzirilmesi; çocukların ise meyve suyu tüketmesi ya da sakız çiğnemesi etkili bir yöntem oluşturuyor.

Yeni Oyuncaklar ve Oyunları Yanınızda Taşıyın

Çocukların oyalanmasını ve keyifli vakit geçirmesini sağlamak son derece önemli olduğundan, ilgi çekici oyuncakların, boyama kalemlerinin ya da birlikte oynanabilecek oyunların uçuş sırasında yanlarında bulundurulması önemlidir. Çocuklar, ilk defa gördükleri oyuncaklarla uzun süre sıkılmadan ilgilenebileceği gibi, bebekler de yeni olan cisimlere karşı daha fazla ilgi gösterir. Özellikle uzun süreli uçuşlarda, çocukların ilgisini bu şekilde çekmek, uçak yolculuğunun sorunsuz bir şekilde geçmesine yardımcı olur.

Kıyafet Seçimine Dikkat Edin

Bebeklerin uçuş süresince huzursuz olmasını engellemek için doğru kıyafet seçimi de büyük önem taşır. Terletmeyen ve bebeğin sıkılmasına yol açmayan kıyafetlerin seçilmesi, daha rahat uyumlarını sağlayacağı gibi, uyanık oldukları süre boyunca da daha neşeli olmalarını sağlayacaktır.

Yiyeceklere Dikkat Edin

Bebeğe, ek besinler veriyorsanız, mide bulantısına yol açmayacak gıdaları uçak için tercih edin. Bebeğin sindirim sistemini olumsuz etkileyebilecek besinlerin tercih edilmesi, uçuş boyunca bebeğin ya da çocuğun huzursuz olmasına yol açacaktır.

Bebekler ve çocuklarla, özellikle uzun süren kıtalar arası uçuşlarda, sorunsuz bir yolculuk geçirebilmek için çocuğun beslenme ve kıyafet seçimine dikkat edilmesi gerektiği gibi, eğlenceli vakit geçirebileceği oyuncaklar ve oyunları da yanınıza almayı unutmayın.

Uçakta Bebek Kemeri Nasıl Takılır?

Bebeğinizin güvenliğini önemseyin. Güvenlik kemerini takmayı ihmal etmeyin. Bunun için hostesler size bilgi verecek. Eğer 0 – 24 aylık bebeğiniz varsa bebek kucağınızda olacak demektir. Bunun için de bebek güvenlik kemeri kullanacaksınız. Peki nasıl?

Görevli kişi, yani hostes ya da host size emniyet kemeri verecek. Bu kemerin halka kısmını kendi emniyet kemerinize geçirin. Dolayısıyla önce kendi emniyet kemerinizi bağlayın. Sonra da bebeğin kemerini bağlayın. Bebek emniyet kemerinin kilidi yetişkinlerle aynı. Endişelenmeyin. Dikkat etmeniz gereken tek şey ikisini birleştirmek. Yani önce kendi kemerinizi takın. Sonra bebeğin kemerini takın. Ve bebeğin kemerini kendi kemerinize halka kısmından geçirin. İşte bu kadar kolay. Eğer görevliler bebeğin emniyet kemerini vermeyi unutursa onlara hatırlatın. Muhakkak kalkıştan önce kemerleri takın.

İyi ve güvenli uçuşlar.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir