Çocuk Haberleri

Hareket Etmeyen Çocukların Beyin Performansı Düşüyor

ABD’de bulunan Teksas Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, sürekli ders çalışmak çocukların beyin performansını olumsuz etkilediği gibi, 20 dakikalık fiziksel aktivite yapmak dahi odaklanma, öğrenme gibi süreçleri hızlandırıyor.

Fiziksel Etkinliklerin Beyni Olumlu Etkiliyor

Fiziksel eğitim alanında dünyanın en önemli otoritelerinden biri olarak kabul gören Teksas Üniversitesi Beden ve Sağlık Eğitimi Bölümünden Doç. Dr. Darla Castelli tarafından çocukların fiziksel etkinliklerinin beyin performansına etkisi üzerine yapılan araştırmalarda, fiziksel aktivitenin zihinsel fonksiyonları ve konsantrasyonu artırdığı açıklandı.

Daha dinamik ve belirli bir kalp ritminin üzerindeki fiziksel aktiviteler çocukların odaklanma sorunu yaşama ihtimalini azalttığı gibi, akademik performansını da olumlu etkiliyor.

Çocuk GelişimiOkullarda Fiziksel Aktiviteler Artırılmalı

Doç. Dr. Darla Castelli tarafından yürütülen araştırma kapsamında, okullardaki fiziksel etkinliklerin artırılması gerektiğinin de altı çizildi. Hiçbir şey yapmadan oturmanın beyni son derece kötü etkilediğinin vurgulandığı araştırmada, okul yönetimleri ve ailelerin bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini belirtildi.

Araştırma kapsamında, Castelli ve ekibi tarafından yapılan bir testte, çocukların 20 dakikalık aktivite sonrasındaki beyin fonksiyonları tarandı. Hareket eden çocukların beyninde hafızayı yöneten bölümde hareketlilik gözlemlendiği gibi, bu grupta yer alan çocuklar kendilerine verilen metni daha kısa sürede okuyup, daha hızlı cevaplar verdi.

Fiziksel aktivitelerin beyin fonksiyonları üzerindeki etkisi üzerine yapılan son araştırma olan Castelli ve ekibinin yürüttüğü araştırma kapsamında, uzmanlar çocukların spora yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir