0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Oyunun Bebek Gelişimindeki Önemi

Bebeklik dönemimde tanıştığı oyunlar, çocuğunuzun dünyayı ve çevresindeki insanları tanımasına yardımcı olur.

Oyun, bebeklerin bedensel ve ruhsal gelişimini etkilemenin yanı sıra alacağı eğitimin de önemli bir parçasıdır. Bebeklik döneminden yetişkinliğe kadar hayatının vazgeçilmezlerinden olan oyunlar, çocuğunuzun sosyal yönünün gelişmesinde en etkili unsurlardan biridir.

Oyunun Bebek Gelişimindeki Önemi

Bebeğinizin deneyimleme, hayal ettiklerini hayata geçirme, iletişim kurma gibi alanlarda gelişmesine yardımcı olurken yaratıcılığının gelişmesine de katkı sağlar.

Oyunlar, bebeğinizin nöral bağlantılarını geliştirdiği için çocukların daha kolay öğrenmesini ve öğrendiklerinin kalıcı olmasını sağlar.  Aynı zamanda strese karşı direnç kazanmasını ve insan ilişkilerini yönlendirmeyi öğrenmesinde yardımcı olur.

Bebeğiniz, oyun sırasında yaşıtları ile kurduğu iletişimde dil kullanımını geliştirme imkanı bulur. Roller ve sosyal yapı ile ilgili kavramların bilincine varmasının başlangıcı yaşıtları ile oynadığı oyunlardır.

Bebek ve oyuncak

Oynadığı oyunlar sayesinde, ihtiyaçlarını ve isteklerini kabul ettirmeyi öğrenmesiyle birlikte başkalarının ihtiyaç ve isteklerine saygı duymayı da öğrenir. Oyunlarda çıkan ufak çatışmalar ve yaşanan uyumsuzluklar, bebeklerin problem çözme, stres yönetimi, kriz yönetimi gibi konularda beceri kazanmasını sağlar.

Her bebeğin oyun oynamaya ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bebeğiniz, uygun olmayan bir ortamda ya da zamanda oyun oynamak istediğinde bunu şımarıklık olarak değil bir ihtiyaç olarak görün. Bu ihtiyacı sayesinde çocuğunuzun birçok alanda gelişim göstereceğini ve oynadığı oyunların yetişkinlikteki karakterinde belirleyici bir unsur olduğunu unutmayın.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir