“Küçük Hanımlar Küçük Beyler” “Ata”mıza Saygıyla Başlıyor

Festival, her yıl olduğu gibi 24 Nisan 2012 Salı günü saat 11:00’de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in öncülüğünde konuk tiyatro grupları, Devlet Tiyatroları sanatçıları, yöneticileri, basın mensupları ve farklı okullardan gelen yüzlerce küçük hanım – küçük bey’in Anıtkabir’i ziyareti ve saygı duruşu ile başlayacak.

Saat 12:30’da katılımcılarla birlikte Anıtkabir’den Kuğulu Park Panayır Alanına hareket edilecek. Buradaki etkinliklerde Bulgaristan Devlet Kukla Tiyatrosu Allegro Vivace’nin kukla gösterisi, ispanya-Şili ekibinin Flamenko gösterisi, Biken Abla Dans Okulu dans gösterisi, Şirinler Çocuk Oyunu’ndan bir bölüm, Doğa ve Ege’nin salsa gösterisi, Polonya Andersen Tiyatrosu’ndan bir bölüm sergilenecek; orkestranın seslendireceği çocuk şarkılarının yanında, canlı heykeller, balon şov, yüz boyama ve Türk hava Kurumu’nun maket uçak yapımı çalışması yer alacak.

Saat 16:00’da Akün Sahnesi’nde gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından Çin Nanjing Küçük Kırmızı Çiçek Dans Topluluğu “Çocuk Opera Okulu”nun 6 yaş ve üzeri çocuklar için hazırladığı gösteri temsil edecek.