Bebeklerde fiziksel gelişim sürecinn en hızlı olduğu dönem 0-24 ay arasıdır. Ancak ilk 6 ayda, bebeğin fiziksel gelişimi önemli bir evreye gelir. Bu dönemde, bebeğin fiziksel sağlığının düzenli olarak kontrol edilmesi gereklidir.
6 aylık bebekler, ek besinlere geçme aşamasına gelmiştir. Bu dönemde, bebeğin fiziksel gelişiminde hızlı bir değişim görülür. 6 aylık bebekler kollarını ve ellerini kontrollü şekilde hareket ettirebildiği gibi, bebekler 6 aylıkken emeklemeye de hazırlanır. Bebeğin fiziksel gelişiminin kontrollü şekilde devam etmesi için beslenmesine ve hareket kabiliyetinin artırılmasına dikkat edilmelidir.
6 aylık bebek gelişimi açısından, fiziksel gelişim oldukça önemlidir. Bebeğin hastalıklara karşı korunmasını sağlamak ve sağlıklı bir şekilde gelişebilmesine destek verebilmek için, 6 aylıkken doktor kontrolü yapılması önemlidir.
Not: Altı aylık bebek gelişimi, bazı kalıtsal hastalıklar, doğum sırasında ya da sonrasında oluşan anomaliler gibi nedenler dolayısıyla yetersiz şekilde ilerleyebilir. Bebeğin hareket etmemesi, seslere karşı ilgisiz davranması ya da çok çabuk yorulması gibi durumlarda, geciktirmeden doktora başvurun.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.