28 Eylül’de başlayacak olan 2015-2016 eğitim öğretim döneminde, 1 milyondan fazla çocuk, ilkokul birinci sınıfa başlayacak.
Toplam 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 28 Eylül Pazartesi günü okullara dönecek. Bu yıl, Kurban Bayramı nedeniyle eğitime gecikmeli başlandığı gibi, kaybedilen sürenin telafi edilmesi için, eğitim öğretim dönemi, planlanan tarihten bir hafta geç sona erecek.
Veliler, Birinci Sınıfları Geç Kaydedebilecek
4+4+4 eğitim sistemiyle, 60-66 aylık arası çocukların birinci sınıfa başlaması zorunluluğu getirildiği gibi, çocuğun okula başlayacak kadar büyümediğini düşünen veliler, dilekçe verip doktordan rapor alarak, çocuğun okula başlama sürecini geciktirebilecek.
66 Aylık Çocuklar için Dilekçe Yeterli
66-68 aylık çocuklar için, veliler dilekçe vererek, çocukların okula bir yıl sonra başlamasını sağlayabilecek. Bu yaş aralığındaki çocuklar, temel eğitim yerine okul öncesi eğitim alabilecek.
68. Ayını Dolduran Çocuklar için Rapor Alınacak
69, 60 ve 71.ayını dolduran çocukların okula geç başlamasını sağlamak için üniversite hastaneleri ya da devlet hastanelerinden rapor alınması gerekiyor. Çocuğun ilkokula başlamaya hazır olmadığına dair rapor alınmasıyla, veliler, çocukların temel eğitime bir yıl geç başlamasını sağlayabiliyor. Ancak 72.ayını dolduran çocuklar için rapor alınamıyor. Dolayısıyla 6 yaşını dolduran çocuklar zorunlu olarak eğitime başlıyor.
2015’te Okula Uyum Programı Yok
2006 yılından bu yana yapılan “okula uyum programı”, 2015-2016 eğitim döneminde uygulanmayacak. Turizmcilerin okulların geç başlamasıyla ilgili taleplerinin kabul edilmesiyle, okulların açılması Kurban Bayramı’ndan sonraya ertelendiği gibi, okula uyum programı da iptal edildi.