10-11 Mart 2012 ”Dünya Nehirleri” Festivali

British Council ”Connecting Classrooms” işbirliği ve Global Eğitim Vakfı desteği ile yürütülen ” Dünya Nehirleri Projesi” Sergi Eğitim Programı PACE Çocuk Sanat Merkezi tarafından tasarlandı ve uygulandı.

Londra’da bulunan Thames Festivali’nin sanat ve eğitim içerikli bir projesi olan Dünya Nehirleri Projesine 2010 yılında Türkiye, Fransa, Macaristan, Hindistan, Tayland ve Amerika katıldı. Her ülkeden 6 okul, Londra’da bulunan okullarla eşleşti. Proje ye İstanbul’dan katılan öğrenciler sanatçı Barış Karayazgan ile birlikte Boğaz üzerine yaptıkları çalışmalar sonucunda başarılı sanat eserleri ortaya koydular. Bu eserler Londra’daki Thames Rivers Festival’de sergilendi ve yaklaşık 3 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul’da ”Dünya Nehirleri Festivali” gerçekleştirilecek. Festivale İstanbul’un her ilçesinden seçilmiş 60 devlet okulundan toplam 960 öğrencinin katılması planlanıyor. Festivale katılan öğrenciler PACE tarafından tasarlanan ve uygulanacak olan 6 farklı temalı atölyeye katılıp sanat çalışmaları yapacaklar.