Kültür Sanat

1000 Çocuklu TV Dizisi

4-8 yaş aralığında, 1000′ in üzerinde çocuk; televizyon ekranlarından kendilerini anlattılar.

Kimi baykuş taklidi yaptı, “bööyle keskin dişleri olan düz gibi yuvarlak” timsahı tarif etti, kimi uçan balon şarkısını söyleyip yemeklerden sonra ağzımızın ve ellerimizin nasıl yıkanacağını gösterdi, kimi sivrisineklerin neden ısırdığını araştırıp izleyen arkadaşlarına anlatırken, 6 yaşındaki Ahmet de “Kardeşini en çok ne yaparken seviyorsun” sorusuna “o uyurken” diye cevap verdi.

Sevdikleri yemekleri, hayvanları, arkadaşları.. kısaca minik dünyalarını, ekrandan kendi yaşıtlarına aktardılar. Yumurcak Televizyonunda yayınlanan ve çocukların “minik dünyalarını büyük samimiyetle” anlattıkları Uçan Balon programı zengin içeriği ile tam bir “çocuk platformu” oluşturuyor.

Uçan Balonun İpinden 1000 Çocuk Tuttu!

Mayıs ayında 1000. konuğunu ağırlayan Uçan Balon’un yapımcısı ve Yumurcak TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal “amacımız; imkânımız dâhilinde çocuklarımızın ekrandan kendilerini görmelerini sağlamak, kişisel gelişim ve özgüvenlerine bir nebze katkıda bulunabilmek. Her bir çocuk kendini anlatırken aynı zamanda yaşıtlarına da bir şeyler öğretiyor. 1000 çocuğun en azından 100 davranışı diğerlerine Uçan Balon ekranından aktarabilmesi büyük bir paylaşım ve kazanım.” dedi.

25 Haziran 2010 da kuruluşunun 3. yıldönümünü tamamlayan Yumurcak TV de yayınlanan Uçan Balon; Türkiye’nin ve Dünya’nın her köşesinden çocukları ağırlamaya devam ediyor.
Gerçekleştirdiği programlarda “pek çok çocuğun katılımını” sağlayan Yumurcak TV; “Uçan Balon, Tel Tel’in Torbası, Caillou, Şimdi Tam Zamanı, Poko, Yum Yum Haber..” gibi programları ile hem Türkiye’de ki hem de Dünya’nın farklı yerlerindeki Türkçe konuşan 5000’e yakın çocukla interaktif iletişimini sürdürüyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir