12. Özel Okullar Birliği Geleneksel Sempozyumu Sona Erdi

12. Türkiye Özel Okullar Birliği Geleneksel Sempozyumu “Yeni Eğitim Sistemi ve Dijital Eğitimde Öğretmenin Yeri ve Önemi” temasıyla 7-9 Şubat 2013 tarihlerinde, 730 özel okul temsilcisinin katılımı ile gerçekleşti.
 
Antalya’da düzenlenen sempozyuma Türkiye’den ve dünyadan akademisyenler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan temsilciler, özel eğitim kurumlarını temsil eden dernek başkanları, özel okul yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Dijital çağda etkili öğretmenin yol haritasının ve yenilikçi eğitim uygulamalarının ele alındığı sempozyumda, Vitamin’in yaratıcısı Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri tarafından Tablet Model Sınıfı oluşturuldu. Öğretmen ve okul yöneticileri öğrenci sıralarında, sınıf içi tabletli ders işleyiş uygulamalarını deneyimleme fırsatı buldular. 

Türk Telekom grup şirketi olan Sebit’in Tablet Model Sınıfı'nda katılımcılar, Sebit eğitim uzmanlarının yönlendirmeleri ile tablet ve etkileşimli tahta aracılığıyla sınıf içi ders uygulamalarını, tablet üzerinde öğretmen ve öğrenci davranışlarını deneyimlediler.

Vitamin’in Ders İşleyiş Planları ile de desteklenen bir ders akış sürecinin başından sonuna canlandırıldığı model sınıfta, öğretmenin yoklama yapma, öğrenci tabletlerini görme, gerektiğinde kilitleme, anında geri bildirim alabildikleri küçük çaplı sınavlarla etkili ölçme değerlendirme yapma gibi tablet özellikleri ve sınıf içi uygulamalar eğitimciler tarafından beğeniyle karşılandı.

Sebit yetkilileri, değişen eğitim yaklaşımlarına rağmen eğitimin özünün değişmediğinin altını önemle çiziyor. Öğretmeni bu yenilikçi ortama hazırlamanın ve desteklemenin gereğine, tabletli eğitimin amacının, öğretmenin rehberliğinde öğrenim sürecini etkili hale getirmek olduğuna dikkat çekiyorlar.

Sempozyum Vitamin Öğretmen aracılığıyla üç gün boyunca canlı yayınlandı ve yayını 10 bine yakın eğitimci takip etti. Sempozyum katılımcılarına Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından sunulan armağanlar arasından bir tablet de sempozyumu üç gün boyunca Vitamin Öğretmen üzerinden izleyen ve çekilişle belirlenen bir öğretmene verildi.

Sempozyumu canlı izleyen eğitimciler, sosyal medya aracılığı ile de görüşlerini ve sorularını katılımcılara iletme fırsatı buldular. Sempozyumdan yapılan açıklmaya göre, Twitter’da atılan tweet’ler değerlendirildiğinde elde edilen çıkarımlardan biri ise bu tip organizasyonlarda teknik bilgiden çok, gerçek sınıf uygulamaları içeren sunumların daha büyük bir ilgi ile izlendiği yönünde, oldu.

12. Türkiye Özel Okullar Birliği Geleneksel Sempozyumundaki tüm sunumların video kayıtlarına, sempozyumun sonuçlanmasının ardından kısa bir süre içinde yine Vitamin Öğretmen’den ulaşılabilecek.