17. Sabancı Adana Tiyatro Festivali Çocuk Tiyatroları

Sabancı Vakfı desteği ile Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 17.si gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Adana Tiyatro Festivali 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek. Festival kapsamında, 23 Nisan dolayısıyla ücretsiz çocuk oyunu gösterileceği gibi; kukla gösterileri ve özel gösterimler de yapılacak.

Görme engelliler için okuma tiyatrosu temsillerinin de yer alacağı 17. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında, atölye çalışmaları da düzenlenecek. Atık Malzemelerden Kukla Yapımı Atölyesi, Sahne Dövüşleri, Karagöz Atölyesi, Oyun Yazma Atölyesi ile uzmanlar katılımcılara eğitim verecek.

Çocuk Oyunları Programı

17. Sabancı Uluslar arası Adana Tiyatro Festivali kapsamında, çocuklar için Lulu’nun Beyaz Gecesi adlı oyun gösterilecek. Fransız Tiyatro Grubu Groupe Démons et Merve Illes tarafından gösterilecek oyun, 22 Nisan ile 23 Nisan tarihleri arasında gösterilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Lulu’nun Beyaz Gecesi adlı oyun, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi DT Sahnesi’nde 22 Nisan tarihinde, 23 Nisan’da ise Migros’ta gösterilecek.