2.5 yaş çocuğun gelişim özellikleri arasında renkleri tanıma, kelimeleri doğru kullanma ve saymaya başlama gibi beceriler yer alır. Bu beceriler, çocuğun nasıl yönlendirildiğine göre değişiklik gösterebilir.
İki buçuk yaşındaki çocuklarda, bağımsızlık duygusu da artığında, çocuklarda bulunduğu ortamı kontrol etme isteği gibi güdüler de oluşur.
2,5 yaş, çocuk gelişiminin en büyük kriz dönemlerinden biri olarak kabul edilir. ‘Serkeşlik evresi’ olarak da nitelendirilen bu dönemde çocuk olumsuz, isyankar ve kararsız davranışlar sergiler.
Kendi içinde bulunduğu ortama hükmetme isteği ile çevrenin koyduğu yasaklar çatışmaya başlar.
“Serkeşlik evresi” olarak bilinen iki buçuk yaş döneminde çocuklar asabi ve huysuz davranışlar sergileyebilir. Çocukların bu dönemde tuvalet eğitimi almaya başlaması önemlidir. Ayrıca bebeklerde duygusal ve sosyal gelişim bakımından, bu dönemde sosyal ortamlara çocuğun daha fazla dahil edilmesi gerekir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.