2 Aylık Bebek Beslenmesi

2 aylık bebek beslenmesi,  ilk ay beslenme düzenine göre değişebilir. Bebeğin anne sütüne olan gereksinimi 2. ayda artabilir. Bebeğiniz bu dönemde daha sık olmasa bile, daha fazla süt emecektir. Sizin meme kanallarınız da, bu doğrultuda daha fazla süt üretimi için hazırdır.

Bebeğiniz, artık geceleri kesintisiz şekilde uyuyabilir ya da geceleri birkaç kez uyanabilir. Uyandığında, eğer süt istiyorsa bebeğinizi emzirebilirsiniz. Ancak ilk ayda olduğu gibi, bebeğinizi beslemek için uyandırmanıza gerek yoktur.

2 aylık bebek beslenmesi, ilk ayda olduğu gibi bu ayda da yalnızca anne sütü ile gerçekleştirilmelidir. 0-12 aylık bebek gelişimi sürecinde, bebeğinizin vücudu hızlı bir şekilde gelişeceği gibi, 2.ayda bebeğinizin vücudu, ek besinleri sindirebilecek kadar gelişmemiştir. Bununla birlikte, hazır mamalardaki katkı maddeleri bebeğinizin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla 2 aylık bebek beslenmesi süreci de yalnızca anne sütü ile tamamlanmalıdır. Eğer süt üretimi ile sorun yaşıyorsanız, mamaya geçmeyi düşünmeden önce, doktorunuza başvurmanız gerekir.

2 Aylık Bebek Beslenmesi

Bu evrede de bebeğinizi sadece anne sütüyle beslemeye devam edin. Eğer herhangi bir nedenle süt veremiyorsanız ya da sütünüz yeterli değilse, doktorunuza danışın.

  • İnek sütü bileşeni itibariyle anne sütüne eş değer değildir. Demir eksikliğine neden olabileceği için bebeğe ilk 1 yıl inek sütü verilmesi önerilmez. İlk 1 yıl keçi sütü de kullanmamalısınız.
  • Her emzirmenizde her iki memenizden de süt vermelisiniz. Emzirirken meme ucu ve etrafındaki kahverengi halkanın çocuğun ağzına tamamıyla kapatacak şekilde oturmasını dikkat edin.
  • Bilinçsizce yapacağınız diyet yetersiz beslenmenize ve süt miktarınızın azalmasına neden olabileceğinden diyete başlamamalısınız.
  • Doktorunuz herhangi bir nedenle size ilaç yazarsa, emzirdiğinizi mutlaka belirtin. Herhangi bir ilaç almadan önce bebeğinizin doktoruna da mutlaka danışın.
  • Emzirme dönemindeki bir annenin kendi beslenmesine de dikkat etmesi gerekir.

2 Aylık Bebek Hangi Sıklıkla Emzirilmeli?

2 aylık bebeğiniz, bir önceki aya göre daha uzun aralıklarla anne sütü ihtiyacı hisseder. Bebeğinizi 3-4 saatlik periyotlarla beslemeniz yeterlidir. Günde 6-7 kere emzirmeniz, bebeğinizin sindirimi ve gelişimi açısından idealdir. 2 aylık bebek beslenmesi, bebeğinizin yalnızca anne sütü emerek sürdürmesi gereken bir dönemdir. Bu nedenle, bebeğinize su dahi vermemeniz önemlidir.

Bebeğinizi emzirmek, aranızdaki bağı güçlendirir. Bebeğinizi beslerken, hem sizin vücudunuzun hem de onun vücudunun rahat konumda olmasına dikkat etmelisiniz. 2 aylık bebek beslenmesi ile ilgili reflüye dikkat etmeniz de gereklidir. Bebeklerde reflü, özellikle 2.ayda sık rastlanan bir durum olduğu gibi, bebeğinizin 2.ayda sık sık kusması durumunda reflüden şüphelenmeniz gerekir. Bebek gelişimi açısından büyük öneme sahip olan 2 aylık bebek beslenmesi sürecinde sütünüzü artırmak için, beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022