2. Ulusal Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

5-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Mardin Valiliğince düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, bu yıl ikincisini gerçekleştirilecek 2. Ulusal Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivalinde, geçen yıl; sosyal bir varlık olan insanlar için yerleşik kültürlerin yoğun ve örnek bir şekilde etkileşim içinde yaşadığı bu topraklarda; sağlıklı iletişim kurabilme, anlayabilme, anlatabilme ve anlaşılabilme süreci içinde tiyatronun yaşamsal önemini vurgulayarak sizlere “merhaba” demişlerdi.

Bu festivalde özellikle; tiyatronun önemli bir iletişim aracı olduğunu, anlama, anlatma anlaşılma süreci içinde, “empatik” iletişim yaratacak bir disiplin olarak gördüğünüzü vurgulamak istiyor. Tiyatro soyut, anlaşılmaz, eğlencelik bir şey değil aksine, bireyin kimlik gelişimine “empati kurabilme” becerisine, kendini doğru ifade edebilme becerisine katkıda bulunan, yaşadığınız olay ve durumlarla ilgili sebep sonuç ilişkisi kurabilmeye, çözümleme yapabilmeye olanak veren somut bir şeydir. Tiyatro, anlatmak istediğini didaktik olmayan bir yolla, eğlenceli bir metodla anlatır ve benimsetir.

Uygarlıkların buluştuğu bu güzide şehirde, bu yıl yine profesyonel tiyatro grupları, nitelikli tiyatro oyunları ve yaşamın iyi, güzel ve doğrusuyla Mardin’de yaşamakta olan çocuk ve gençleri buluşturmaya, devam ediyor; hepsi istediğini söylesin, sorsun; zamanı yorumlasın, zihnindekileri çoğaltsın, içindekileri paylaşsın diye.

Festival açılışı 8 Kasım 2010 tarihinde usta oyuncu, tiyatronun duayenlerinden Yıldız Kenter’in “Kraliçe Lear” adlı oyunuyla gerçekleştirilecektir.

Festival’de 37 gösterinin yanı sıra, çeşitli konu başlıklı 14 atölye çalışması, söyleşiler ve panellerle birlikte toplam; 53 etkinlik düzenlenecektir. Etkinlikler çoğunlukla Mardin Merkez’de olmakla beraber, bazı oyunlar Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçelerinde gösterime sunulacaktır.

Bu yıl festivalde yurtdışından konuklar da olacak. Festival süresince; Ankara Devlet Tiyatrosu “Narnia Günlükleri” , Danimarka “Batida” tiyatro grubu “Overture”, Anatolya Sokak Oyuncuları “Bir İstanbul Hatırası”, Polonya Anderson Theater “Arı Maya” ve “Sinbad” olmak üzere iki oyunla, Tiyatro Tempo “Uçmak Özgürlüktür”, Bulgaristan State Puppet Theater Doragabe ”Havlamayı Bilmeyen Köpek” Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Shakespeare “ , “Alpay Ekler Tiyatrosu”, “Karagöz Gelin Oluyor” Ve “Plaj Bekçisi” adlı iki oyunla, Uçan Eller “Gün Işını”, Çizgi Tiyatro “Çizmeli Kedi ” Makedonya Dramski Tiyatrosu “Rage”, Terakki Oyuncuları “Aklayıcılar Kongresi”, Efsane We Topluluğu “Derweş İle Adule” adlı oyunlar Mardinli çocukların, gençlerin ve tüm tiyatrosever seyircilerin beğenisine sunulacaktır.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022