Çocuk Yarışmaları

2013 FAI Genç Ressamlar Resim Yarışması

Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun (FAI), üye ülkelerin çocuklarının havacılık konusuna olan ilgilerini artırmak, hava sporları ile havacılık ve uzay çalışmalarının tanıtımını yapmak amacıyla her yıl düzenlediği yarışmanın 2013 başvuruları başladı.

 

FAI Genç Ressamlar Resim Yarışması'nın 2013 yılı teması “En Sevdiğim Hava Sporu” olarak belirlendi.

 

6-17 yaş grupları arasında üç farklı kategoride düzenlenen yarışmada çocuklar ve gençler, akrobasi uçağı, model uçak, planör ya da balon, sevdikleri hava sporunu renklerle kağıda dökecek.

 

Eserlerin son teslim tarihi 1 Nisan 2013 olarak belirlendi. Yarışmaya Türkiye'den katılacak eserlerin ön elemesi Türk Hava Kurumu tarafından yapılacak.

 

Yarışma yaş grupları:

 

1. Grup 6-9 yaş arası (1 Ocak 2003 ve 31 Aralık 2006 arasında doğanlar)

2. Grup 10-13 yaş arası (1 Ocak 1999 ve 31 Aralık 2002 arasında doğanlar)

3. Grup 14-17 yaş arası (1 Ocak 1995 ve 31 Aralık 1998 arasında doğanlar)

 

Resimler okullar tarafından toplu olarak ya da öğrenciler tarafından "Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü, Atatürk Bulvarı No:33, 06100 Opera/ANKARA" adresine gönderiliyor. Resimler aynı adrese elden de teslim edilebiliyor.

 

Yarışmada dereceye girenlere, Uluslararası Havacılık Federasyonu altın, gümüş ve bronz madalya verilecek. Türk Hava Kurumu da, FAI’nin yaptığı değerlendirme sonucu, dereceye girenlere çeşitli ödüller verecek. Ayrıca ödül kazanan eser sahiplerinin öğretmenleri/çalıştırıcıları da ödüllendirilecek.

 

Yarışma sonuçları, ödül kazanan öğrenci ve çalıştırıcılarına ayrıca duyurulacak ve ödülleri THK Genel Başkanlığı'nın belirleyeceği yer ve zamanda düzenlenecek törenle verilecek.

 

FAI tarafından bundan önceki yıllarda düzenlenen resim yarışmalarında Türkiye'den çocuklar ve gençler 7 Dünya Birinciliği, 8 Dünya İkinciliği, 12 Dünya Üçüncülüğü ve 3 Özel ödül kazandı.

 

Yarışma çağrısı: Senin “En Sevdiğin Hava Sporu” hangisi?

 

Bir akrobasi uçağının içinde baş aşağı ya da havada çemberler çizerek uçmanın nasıl bir şey olacağını düşün. Belki bir model uçak inşa etmekten keyif alacaksın!

 

Peki, bir balonu, uçağı, helikopteri, planörü hatta bir uzay gemisini kullanmak ister misin? Seni nerelere götürürler ve neler görürsün hiç düşüdün mü?

 

Yelkenkanat ya da yamaçaparaşütüne asılı olarak ve yavaşça yeryüzüne süzülerek bir tepeden ya da dağdan uçarak indiğini hayal et! Eğer bunun yerine yerden yukarı havalanmak istersen bir microlight ya da paramotor ile uçmayı tercih edebilirsin! Belki de bir hava taşıtından dışarı adım atıp, aniden ortadan yok olmayı ve bir paraşüt ile toprağa süzülerek inmeyi seçersin!

 

“En Sevdiğin Hava Sporunu” nerede yapabileceğini düşün! Senin hava ya da uzay taşıtın neye benzeyecek? Tüm olasılıkları hayal ederek, “En Sevdiğin Hava Sporu”nun resmini yarat!”

 

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.

 

Küçük Resim: 1992 tarihli FAI Genç Ressamlar Yarışması 10-13 yaş kategorisi 3. ödülü Soile Vilponen (Finlandiya)

 

Büyük Resim: 1992 tarihli FAI Genç Ressamlar Yarışması 14-17 yaş kategorisi üçüncülük ödülü Burçak Karagüzel (Türkiye)

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir