Çocuklar için Eğlence

2015 Google Bilim Fuarı Sonuçları

Google tarafından düzenlenen ve dünyanın farklı bölgelerindeki çocuk ve gençleri ‘Dünyayı Değiştirecek Fikirler’i projeye dökmeye teşvik eden Google Science Fair 2015 sonuçları açıklandı.

Büyük Ödül

buyuk-odulBilim Fuarı’nın birincisi ve büyük ödülün sahibi 16 yaşındaki Olivia Hallisey oldu. ABD’li Hallisey, ipekten elde edilen lateral akış sistemi ile ebola virüsünün sıcaklığa bağlı olmayan, taşınabilir ve hızlı saha tespiti projesi ile Google Science Fair tarafından verilen büyük ödülü kazandı.

Google Technologist Ödülü

google-technologist-odulGoogle Bilim Fuarı’nın ikincisi ise Singapurlu Girish Kumar oldu. 17 yaşındaki Girish Kumar, “Eğitim Metinlerden Soruları Otomatik Olarak Oluşturma” adlı projesi ile Google Technologist Ödülü’nü kazandı.

Virgin Galactic Pioneer Ödülü

virgin-galacticYarışmaya ABD’den katılan Pranav Sivakumar, Virgin Galactic Pioneer Ödülü’nü kazandı. 15 yaşındaki gencin projesinin adı: Sloan Dijital Gökyüzü Araştırması’nda Kütleçekimsel Mercekli Kuasarlar için Otomatik Araştırma.

National Geographic Explorer Ödülü

national-odulYarışmaya ABD’den katılan 17 yaşındaki Deepika Kurup, “Sudaki Birden Çok Toksin Sınıfının Temizlenmesi için Özgün Fotovoltaik Geçirgen Bileşikler” adını taşıyan projesiyle National Geographic Explorer Ödülü’nü kazandı.

Incubator Ödülü

incubator-odulGooge Bilim Fuarı Incubator Ödülü’nün sahibi, 14 yaşındaki Eliott Sarrey oldu. Bilim Fuarı’na Fransa’dan katılan Sarrey, “Bot2Karot: Sebze Bahçenizi Akıllı Telefonunuzla Yönetin” projesiyle ödül kazanan en genç yarışmacılardan biri oldu.

Community Impact Ödülü

community-impactYarışmada ödül alan en küçük katılımcı olan 13 yaşındaki Lalita Prasida Sripada Srisai, Bilim Fuarı’na Hindistan’dan katıldı. 13 yaşındaki Srisai’ye Community Impact Ödülü kazandıran projesinin adı “Düşük Maliyetli Biyo Emici”

Scientific American Innaovator Ödülü

scientific-odulYarışmaya İngiltere’den katılan 14 yaşındaki Krtin Nithiyanandam, Scientific American Innaovator Ödülü’nü kazandı. 13-15 yaş kategorisinde ödül kazanan Krtin’in projesi, Alzheimer hastaları için de önem taşıyor.  Krtin’e ödül kazandıran projenin adı: “Alzheimer Hastalığının Erken, Minimal Derecede İnvazif Tanısı için Moleküler Bir Truva Atı Geliştirilmesi”

Lego Education Builder Ödülü

lego-edu-odulGoogle Science Fair’da Lego Education Builder Ödülü’nü ABD’den Anurudh Ganesan kazandı. 15 yaşındaki Ganesan’ın çevre alanındaki projesinin adı: VAXXWAGON: Aşı Taşımacılığının Son Ayağı içi Yenilikçi, Çevreye Duyarlı “Buzsuz, Elektriktsiz” Aktif Soğutma Sistemi

Inspiring Educator Ödülü

inspiring-odulGoogle Science Fair kapsamında, eğitimciler için verilen Inspiring Educator Ödülü’nün sahibi ise Bosna Hersekli öğretmen Aydan Meydan oldu. Google Science Fair tarafından ilk kez verilen ödülün sahibi olan Aydan Meydan, yarışmacılar arasında yer alan Anela ve Ilda’nın tavuk tüyleri kullanarak alternatif yakıt ve depolama sistemi geliştirme sürecinde onlara verdiği destek dolayısıyla ödülü almaya hak kazandı. Aydan Meydan, ilham verici çalışmalarından dolayı, 10 bin dolar sınıf bursu ve Lego Education’dan 5 bin dolar değerinde hediye kartı kazandı. 

Google Science Fair 2015 sonuçları duyrulduktan sonra, 2016 Google Bilim Fuarı için başvurular da başladı.

Tüm sonuçlara ulaşmak için https://www.googlesciencefair.com/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

2 Yorum

2 Yorum

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir