Anne Baba Okulu

2015 Google Bilim Fuarı Yaklaşıyor

Google’ın, teknoloji ve bilimi çocuklar arasında yayarak, insanlara ve çevreye yararı olan projeler geliştirme vizyonu ile başlattığı Google Bilim Fuarı 2015 yaklaşıyor.

google-science-fair-2015Google Bilim Fuarı Hakkında Bilgi

Google Bilim Fuarı (Google Science Fair) 13-18 yaş aralığındaki çocukların katılım gösterdiği bilim ve teknoloji yarışması. Google tarafından dünya çapında (ABD’nin yaptırım uyguladığı ülkeler hariç) düzenlenen yarışma kapsamında, farklı yaş kategorilerinde ve katılım alanlarında yarışmaların düzenlenecek. Google tarafından yapılan açıklamaya göre, yarışma için katılım kısa zaman sonra başlayacak.

Yarışmaya Kimler Katılabilir?

Yarışma 13-14, 15-16 ve 17-18 yaş aralığındaki çocuklar için üç farklı kategoride gerçektirilecek. Çocuklar yarışmaya bireysel olarak ya da üç kişilik ekiplerle katılabilecek.

Scientific American Etkin Bilim Ödülü

Google Bilim Fuarı kapsamında verilen ödüllerin yanı sıra, Scientific American’ın sponsorluğunda, Scientific American Etkin Bilim Ödülü verilecek. Çevre, insan sağlığı ve doğal kaynaklar ile ilgili yenilikçi ve fark yaratan projeleri ödüllenmek için kullanılan Scientific American Etkin Bilim Ödülü, dünyanın bilim alanındaki en önemli ödüllerinden biri.

Google Bilgisayar Bilimleri Ödülü

2015 Google Bilim Fuarı’nda bilgisayar bilimi ödülü de verilecek. Bilgisayar bilimleri alanında yenilikçi ve fark yaratma potansiyeline sahip olan projeye verilecek.

Google Yerel Ödülü

Yerel Ödül ise, katılımcının yaşadığı bölgedeki sorunları gidermeyi amaçlayan ve ön yargıları kırmaya yönelik çalışmalar için verilecek. Google aynı zamanda Yerel Ödül kazananlara 1000 dolar değerinde para ödülü verecek.

Çevrimiçi Oylama Yapılacak

Google Bilim Fuarı’na katılan yarışmacılar arasından seçilen 15 finalist, çevrimiçi oylamaya katılarak, dünyayı en çok değiştirme potansiyeli olan proje seçilecek. En fazla oyu alan finalist 10 bin dolarlık ödülün sahibi olacak.

 

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir