Çocuk Haberleri

2015 Uluslararası Çocuk Barış Ödülü Kamboçyalı Aktiviste

2015 Uluslararası Çocuk Barış Ödülü’nün sahibi, Kamboçyalı aktivist Phymean Noun oldu. 2005’yılından bu yana verilen Uluslararası Çocuk Barış Ödülü, İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılan törenle sahibini buldu.

Kamboçyalı aktivist Phymean Noun, Kamboçya’nın başkenti Penh’de; sokakta yaşayan ve yetersiz beslenmek durumunda bırakılan çocukların kurtarılması için uzun yıllar boyunca farklı kampanyalar düzenledi. Nobel Çocuk Ödülü olarak da adlandırılan Uluslararası Çocuk Barış Ödülü’nü aldığı için onur duyduğunu belirten Noun, ödülünü İsveç Kraliçesi Silvia’nın elinden aldı.
uluslararası-cocuk-baris-odulu-2

Dünya Çocuk Onur Ödülü

Uluslararası Çocuk Barış Ödülü’nün yanı sıra, çocuk hakları ile  mücadele veren insanlar için verilen Dünya Çocuk Onur Ödülü’nün sahipleri, Hindistanlı Nobel Barış Ödülü sahibi Kailash Satyarthi ile ABD’li Piskopos Javier Stauring oldu.

Uluslararası alanda çocuk işçiliği ile mücadele veren ve köleliğin kaldırılması için önemli kampanyalar düzenleyen Hindistanlı Satyarthi yaptığı çalışmalarla büyük destek görmüştü. ABD’li Piskopos Javier Stauring ise 18 yaşından küçük olan ve ömür boyu hapis cezası alan çocuklara yeniden şans verilmesi yönünde yaptığı çalışmalar ile ödüle layık görüldü.

Kamboçyalı aktivist Noun’a 50 bin dolar; Satyarthi ve Javier ise 25 bin dolarlık para ödülü verildi.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir