“2015 Yılı Ödüllü İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası” Sona Erdi

“2015 Yılı Ödüllü İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası” 12-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Bahçelievler Engelliler Spor Salonu’nda yapıldı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından 622 sporcunun katılımı ile Bahçelievler Engelliler Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva 3 gün sürerek 14 Haziran Pazar akşamı ödül töreni ile sona erdi.

Turnuvada başarı gösteren katılımcılara madalyaların yanı sıra ERA Kolejleri’nin sponsorluğunda toplam 10 bin TL değerinde hediye çeki ödülü verildi.

15 Yaş Birincisi : “Hayatım Boyunca Satranca Devam Etmek İstiyorum”

Turnuvaya katılan Sinem Çağla Gündoğan, 2014 İstanbul Yıldızlar 15 Yaş Birincisi ve 2015 Türkiye Okul Sporları Genç Kızlar Birincisi olarak madalya ve ödüllerin sahibi oldu.

Gündoğan Satrançla 8 yaşında tanıştığını belirterek, “Daha önce 4 kez Türkiye Şampiyonu oldum ve Milli Takımda oynuyorum. Bu spor gerçekten görsel zekâmı çok geliştirdi. Hamleleri düşünmek ve hesaplamak öngörümü arttırdı. Derslerimde ezber yaparken, gelişen bu yeteneklerimin çok faydasını görüyorum. Satrançta bazen 6 saat süren maçlarımız oluyor. Bu nedenle maçlar, odaklanma kapasitemi yükseltti. Bu sporun faydaları ilk günden itibaren başlıyor ve uzun süre oynayınca daha belirgin şekilde hissediliyor” dedi.

Hayatı boyunca satranca devam etmek istediğini vurgulayan  Gündoğan, “Bana göre, satranç oynayanlar daha sosyal. Bizler, bilgisayara aşırı ilgi duymuyoruz. Arkadaşlarımızla bir araya gelmek, yeni insanlarla tanışmak, bizim açımızdan daha önemli. O nedenle satranç oynayanların daha sosyal olduğunu düşünüyorum“ şeklinde konuştu.

Turnuva Dördüncüsü: “ Satrancın Matematik Dersime Faydası Oldu “

Turnuvanın Küçükler Kategorisinde dördüncü olarak dereceye giren Yağmur Melek Demircan,  İLK kez bir arkadaşı oynarken tanıştığını belirterek, “Şu anda 9 yaşındayım. Satranca başladıktan sonra daha hızlı düşünmeye başladım. Matematik derslerime çok faydası oldu. Bence satranç, problem çözme ve hafızayı güçlendirmek konusunda oldukça yararlı. Satrancın derslerime katkısı oldu, karnem çok iyi geldi” dedi.

Demircan, bilgisayar oyunlarını oynamadığını ifade ederek, kazandığı ödül ile bilgisayar oyunu almayacağını vurguladı.

Yıldızlar Dördüncüsü: “Olaylara Bir Bütün Olarak Bakabiliyorum”

Yıldızlar Dördüncüsü, Lena Nur Kaymaz satranç sayesinde olaylara bir bütün olarak bakabildiğinin altını çizerek, “Maçlar, görsel zekâmı arttırdı. Şablonlar halinde düşünüp olaylara bütün olarak bakabiliyorum” dedi.

Yıldızlar Birincisi, “Hayata Bakışım Değişti”

2015 Türkiye Okul Sporları Genç  Erkekler ve  2015 İstanbul Okul Sporları Anadolu Yakası Genç Erkekler Birincisi Bahadır Özen,  “Bence satranç, düşünme yolumu değiştirdi. Yani hayata bakışım değişti. Satranç benim için hayat felsefesini de geçip hayatın kendisi oldu. Satranç oynarken az da olsa risk almak gerekiyor. Beni en çok heyecanlandıran ise belirli pozisyonları önceden kurgulayarak bunu gerçekleştirebilmek, şeklinde konuştu.