Çocuk Haberleri

2016 Global Öğretmen Ödülü, Filistinli Öğretmene

Bu yıl ikincisi verilen ve eğitim alanının “Nobel”i olarak anılan Global Öğretmen Ödülü, 2016 yılında Filistinli öğretmen Hanan el-Hroub’a verildi.

Küresel Öğretmen Ödülü

Geliştirdiği “oyun oynatarak öğretme modeli” ile Küresel Öğretmen Ödülü kazanan Hanan el-Hroub, kazandığı 1 milyon dolarlık ödülü, üniversite öğrencilerine bağışlayacağını söyledi.

İngiliz Varkey Foundation tarafından verilen Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Prize), 2012 yılında “We Play and Learn (Oynuyoruz ve Öğreniyoruz)” adlı kitabı ve geliştirdiği yöntem için verildi. Kitabını maddi nedenlerle basılı halde yayınlayamayan öğretmen Hanan, sosyal medya üzerinden kitabını paylaştı.Geliştirdiği bu model ile dünya çapında örnek alınan El-Hroub, yedi yıldır öğretmenlik yapıyor. Yaralı ve hasta öğrencileri için onların evine giederek eğitim veriyor.

Sürekli yeni oyunlar geliştirdiğini söyleyen Hannan El-Hroub, çocuklar sıkıldığında, açık alanda daha hareketli oyunlar oynayarak, eğitime devam ettiğini söyledi.

Ödülünü Barış için Harcayacak

Ödül olarak kazandığı 1 milyon doları 10 yıl boyunca 100’er bin dolar olarak kendisine verileceğini söyleyen Hanan el-Hroub, bu parayı barışın olduğu bir dünyanın oluşması için üniversite eğitimine devam eden öğrencilere harcayacağını, aynı zamanda oyun yöntemini geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir