Çocuk Bilim

2016 Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu: İnternet Kullanım Yaşı Düşüyor

Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Çocuklarda Teknolojinin Sorumlu Kullanımı” başlığı ile 25-26 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenen “Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu” kapsamında, çocukların teknoloji kullanımı hakkında önemli bilgiler verildi.cocuklar-ve-teknoloji

İnternet Kullanımı Yaşı 2’ye Düştü

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Eurokids Online verilerine göre, internet kullanımının 2 yaşında başladığını söyledi. Türkiye’de ailelerinin yüzde 29’unun internet kullanıcısı olduğunu vurgulayan raporda, internet kullanmaya başlama yaşının yıllara göre çizelgesi de paylaşıldı. Buna göre; internet kullanmaya başlama yaşı; 2010 yılında 4; 2015 yılında ise 2 yaşına kadar indi. Her gün internet kullanan çocukların oranı ise 2010 yılında yüzde 32.2 iken; 2015 yılında yüzde 57.5’e yükseldi.

Araştırma, Türkiye istatistiki bölge birimleri sınıflandırmasına göre belirlenen 12 bölgede, yaş gruplarına ve cinsiyetlerine göre eşit dağılımlı 9-16 yaş aralığında internet kullanan 784 çocuk ile yapıldı.

Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, ebeveynlere internet kullanımını 1-2 saat ile sınırlı tutmayı önerdi. İnternetin eğlence amacıyla günde 2 saatten fazla kullanılması hem ebeveynler ile çocukların iletişimini kısıtlıyor hem de çocukları internete bağımlı hale getiriyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir