Çocuk Kitapları

2019 En İyi Çocuk Kitapları

2019 en iyi çocuk kitapları listemizi yıl bitmeden hazırladık. Çocuklara keyifli okumalar diliyoruz. Haydi liseye birlikte göz atalım.

2019 En İyi Çocuk Kitapları

2019 En İyi Çocuk Kitapları Listesi

Hiçbir Şey Yapmama Günü

Hiçbir Şey Yapmama Günü

Yapacak hiçbir şeyin olmadığı, sıkıntıdan patladığınız bir yerde oyun tabletinizi kaybetmekten daha kötü bir şey olabilir mi? Yoksa yanılıyor muyum?

  • Yazar: Beatrice Alemagna
  • Çevirmen: Rüzgar Rumi
  • Yayınevi: Aylak Kitap

Benim Kitabım – İm Kirkıs Voç Te Ku

Benim Kitabım (senin değil)

Kitap Türkçe ve Ermenice iki dilde yayınlandı.

Tembelhayvan Lento’nun kitabına hoş geldiniz. Lento bu kitabı okuduğunuz için mutlu ve heyecanlı ama size hikâyesini anlatmaya başlamadan önce sadece birazcık uyuması gerek. O uyuklarken, pusuya yatmış haylaz bir tilki kitabı ele geçirmek için çalışmalara başladı ve kendini kitabın başrolü ilan etti bile. Ancak tembelhayvanın kitabının kontrolünü tilkiye bırakmaya hiç mi hiç niyeti yok. Kendini ifade etmek isteyen bir tembelhayvanla ilgi odağı olmak isteyen tilkinin kıran kırana rekabetini okurken kahkahalarınıza engel olamayacaksınız.

Benim Kitabım (senin değil) +2 yaş içindir.

  • Yazar: Ben Sanders
  • Çevirmen: Lora Sarı
  • Yayınevi: Hippo Kitap

Mavi Kulübe

Julia ve Max’ta tuhaf bir şeyler var. En azından on üç yaşındaki Maja, karşılaştıkları ilk andan itibaren bu hisse kapılıyor. Derken rastlantıyla Julia’nın bedenindeki çürükleri fark ediyor. Bunlar çocuklara has mor lekeler mi? Maja günün birinde, iki kardeşin yaşadığı evin penceresinden içeri baktığında, onlara yardım etmek gerektiğine emin oluyor. Ama nasıl? Üç maymunu oynayan yetişkinler Maja’ya kulaklarını tıkayınca, genç kız sonuçlarını hesaplayamadığı çılgın bir plan yapıyor. Çünkü bazen hata yapmak hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir!

Başını çevirme, gözünü kaçırma, harekete geç! Susan Kreller’in sarsıcı gençlik romanı Mavi Kulübe çocukların aile içinde ve dışarıda dolaylı ya da dolaysız olarak maruz kaldıkları şiddete karşı net bir tutum alıyor. Konuya ustalıkla yaklaşan yazar, çocuklara karşı şiddetin iki yüzünü de görünür kılıyor. Bir yanda şişmanlığı nedeniyle akran zorbalığına uğrayan Max var, öte yanda aslında çocukları koruması gereken yetişkinlerin uyguladıkları şiddet… Görmezden gelenlerin suça ortak olduğunu işleyen yazar, olaylara Maja’nın perspektifinden yaklaşıyor ve hata yapma pahasına harekete geçmeyi seçen bir gencin şahsında umudun altını çiziyor.

  • Yazar: Susan Kreller
  • Çevirmen: Olcay Geridönmez
  • Yayınevi: Ginko Çocuk

Lili ve Yedi Çocuğu

Eser 7 kitaptan oluşuyor. Loli küçük kardeşini hiç sevmez, ama herkes sürekli onun çok tatlı olduğunu söyler. Loli de nasıl kardeşinden daha tatlı olabileceğinin yollarını aramaya koyulur… “Büyümeye” dair “büyük” sorunları işleyen renkli ve eğlenceli bir çocuk dizisi.

  • Yazar: Tülin Kozikoğlu
  • Çizen: Banu Taylan
  • Yayınevi: İletişim Yayınları

Şekerli Yağmurlu Tarifler

Şekerli Yağmurlu Tarifler

Duygular bazen nasıl da zorlar insanı… Hiçbir şey hissetmediğimizi zannetsek de vardır içimizde kıpırdayan bir şeyler. Öfke, neşe, üzüntü, korku, kıskançlık, güven…

Eva Manzano bir bakıma hayatımızı çevreleyen hislerimizi, hatta kafamıza taktığımız her şeyi  inanılmaz bir hayal gücüyle tarif ediyor. Bu, biraz fantastik, yer yer tuhaf, eğlenceli, kimi zaman hüzünlü tarifler büyüme uğraşında çok işinize yarayacak.

Malzemelerin çoğunu bulamadım diye üzülmeyin sakın, hayal ettiğiniz sürece bütün malzemeler sizde…

  • Yazan: Eva Manzano
  • Çeviren: Saliha Nilüfer
  • Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Newton ve Gökbilimciler Cemiyeti

Dürbününüze kavuşmak için kendinizi Cambridge şehrinden Güney kutbuna mancınıkla fırlattırmak istiyorsanız, atış için hesabınızı iyi yapmalısınız! En küçük bir hatada kendinizi Ay’ın gizli yüzünde, Ptolemaios, Kopernik ve Galileo’nun yanında bulabilir ve geri dönmekte zorlanabilirsiniz.

Küçük Filozoflar Dizisi, 9 – 14 yaş çocukları için filozofların hikâyelerini anlatan çok güzel resimlenmiş kitaplardan oluşuyor. Diziyle çocukların felsefeye zevkli bir giriş yapmalarını, kendi sorularının peşinden gitme alışkanlığı kazanmalarını amaçlıyoruz. Newton ve Gökbilimciler Cemiyeti dizinin yirmi dördüncü kitabı.

  • Yazar: Marion Kadi, Abram Kaplan
  • Çeviren: Siren İdemen
  • Resimleyen: Tatiana Boyko

Hitokê û Papûşko – Seta 2

Hitokê û Papûşko 5 kitaptan oluşan bir set. Set, Kürtçe çocuk kitapları yayınlayan Miro Yayınevi’nden çıktı.

Gula Gulberoj: Hitokê keçikek piçûk e. Pêlîstokek wê ya bi navê PAPÛŞKO heye. Her dem pê ra dipeyive û jê ra qala derd û kulê xwe dike, pê dilşa dibe. Di vê pirtûkê da Hitokê bi dayika xwe ra diçe nava zevîyekê û xweşikahîya xwezayê dinase. Çîrok 12 rûpel e û hemû rûpelên wê rengîn in.

  • Yazar: Newaf Mîro
  • Yayınevi:Mori Yayınları

Tüm çocuklara keyifli okumalar diliyoruz. Keşif dolu bir yıl olsun.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir