23 Nisan Coşkusu Festival Bakırköy ile 13 Nisan’da Başlıyor

Bakırköy’de okuyan öğrencilerin kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerini sunabilecekleri etkinlikler ve 23 Nisan Çocuk Festivalini içeren Festival Bakırköy 13 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Festival 13 Nisan Pazartesi günü saat 10.30’da Bakırköy Taş Mektep Kültür Merkezi’nde Çanakkale Fotoğrafları Sergisi ve 7 Renk Gökkuşağı Türkiyem etkinlikleri  ile  başlayacak.

Taş Mektep Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler 16 Nisan akşamına kadar devam edecek. 7 Bölge 7 Lezzet, 7 Bölge 7 Kültür sergileri bu kapsamda ziyaret edilebilir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çocuk Festivali kapsamında da 23 Nisan Perşembe günü resmi kutlama programlarından sonra  12.00-17.00 saatleri arasında Yeşilköy Sahili-Marina önünde birçok etkinlik yapılacak.

Yüz boyama, şişme oyun parkı, illüzyon, kukla ve pandomim gösterileri, mini clup-karaoke ve ödüllü yarışmalar( halat çekme-kaşıkta yumurta taşıma- çuval), Garfield, tahta bacak, Caillou, Nasrettin Hoca ve Eşeği şovları, Reşat Eymirli müzik gösterisi, Güldür Güldür ekibi kısa skeçleri, uçurtma-balon dağıtımı, eğlenceli bilim, ebru ve satranç atölyeleri, uçurtma şenliği, Hemsball etkinliği, bisiklet ve motosiklet gruplarının şovları, Hava Harp Okulu Bandosu gösterisi, Yalvaç Ural imza günü etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Festivalin 27-30 Nisan arasındaki bölümünde de Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi’nde 10.00-17.00 saatleri arasında “Parlayan Geleceğimiz Çocuklarımız Şenliği” kapsamında da okul öncesi gösterileri, ilkokullar halk oyunları gösterileri, rontlar, çocuk koroları konserleri, anne-çocuk etkinlikleri, eğlenceli yarışmalar, müzik gösterileri, dramalar, masal anlatma ve açık hava etkinlikleri olacak.