23 Nisan’da Çocuklar için Mutfak Atölyeleri

PAUL'den Çocuklar için Ekmek Atölyesi

Fransa'da 1889 yılında küçük bir fırın olarak kurulan ve 27 ülkede şubesi bulunan PAUL, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuklara özel bir etkinlik hazırladı.

PAUL’ün ekmek ustalarının nasıl eğlenceli ve kolay ekmek yapılacağını göstereceği atölyeye 4-12 yaş arasındaki çocuklar katılabilecek. Atölyeye katılan çocukların ailelerini de özel ikramlarla ağırlanacak.

Atölye ücretsiz olarak düzenleniyor.

26 Nisan 2013, Cuma; Saat: 14:00-19:00, PAUL BUYAKA AVM

Doors Akademi

Doors Akademi’nin Nisan ayı amatör mutfak eğitimlerinde, ailelerin çocuklar ile katılabileceği bir mutfak atölyesi de yer alıyor. 23 Nisan bayram tatili nedeniyle, Arçelik tarafından gerçekleştirilen atölyenin mönüsü şöyle;

Vanilyalı Milkshake

Mini Pizzalar

Chocolate Chip Cookies

24 Nisan 2013, Çarşamba, Saat: 11:00 – 14:00, Ücret: 90 TL

Shereton İstanbul Ataköy'de Çikolata ve Pasta Kursu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara güzel bir bayram anısı yaşatmak isteyen Sheraton İstanbul Ataköy, 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik“çikolata ve pasta yapım kursu” düzenliyor. En sevdikleri tatlı çikolata ile dopdolu bir gün yaşayacak çocuklar, çikolatanın sırlarını keşfedecek ve yaratıcılıklarını geliştirecekler.

Sheraton İstanbul Ataköy’ün usta şefleri eşliğinde “küçük şefler”, karışık kurabiye süslemesinden mini çikolatalı tartlar yapmaya, çikolatalı pasta hazırlamadan pasta süslemeye kadar birçok farklı uygulama yaparak keyifli bir gün yaşayacaklar. Çocuklar bu keyifli gün sonunda kendi yaptıkları çikolataları ister afiyetle yiyecek, isterlerse sevdiklerine hediye edebilecekler.

23 Nisan 2013, Salı; Saat: 14:00, Sheraton İstanbul Ataköy, Ücret: 70 TL

23 Nisan'a Özel Çikolata Kursu

23 Nisan’a özel etkinlikte; çocuklar en sevdikleri yiyecek olan çikolatanın yapımını öğrenirken, aileler de çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirecekler.

Yaklaşık 3 saat sürecek etkinlikte Baş Aşçı Arif Kemal Doğan ve Pastane Şefi Mahmut Çalışır birbirinden farklı çikolataların lezzet sırlarını anlatacak. Kalıp çikolata yapımı, zencefilli portakallı truffle, tarçınlı bademli beyaz truffle, bademli çikolata gibi birbirinden farklı çikolatalar miniklerin ellerinde şekillenecek.

Çocuklar kurs sonunda sertifika ve güne özel hediyeler alacaklar. Etkinlik boyunca aileler ise, çay saatinden indirimli olarak yararlanacak.

Kurs, 7 yaş ve üstü çocuklara yönelik olarak düzenleniyor.

20 Nisan 2013, Cumartesi; Saat: 15:00-18:00, Pera Palace Hotel, Jumeirah, Ücret: 90 TL

Big Chefs'te 23 Nisan Etkinliği

Big Chefs restoranları, 23 Nisan için mutfağa meraklı çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkaracağı bir etkinlik düzenliyor.

BigChefs’te "küçük şefler", 14:00-17:00 saatleri arasında kendileri için hazırlanan özel masalarda, dünyanın ilk ve tek yenilebilir oyun hamuru YummyDough ile yaratıcılıklarını ortaya çıkartarak şekilli kurabiyeler ve çikolata topları yapacaklar.

Miniklerin hayal güçlerini geliştirmek için BigChefs’e özel hazırlanan Amerikan servisleri, rengarenk kalemlerle boyama yapmaları ve bulmaca çözmeleri için çocuklara hediye edilecek.

Etkinlik,23 Nisan’da 14.00-17.00 saatleri arasında, İstanbul’da Marmara Forum AVM, Suadiye, A Plus AVM ve Göktürk şubelerinin yanı sıra Ankara Çayyolu, Çukurambar, Mersin, Antalya ve Gaziantep Big Chefs şubelerinde düzenleniyor.

23 Nisan 2013, Salı; Saat: 14:00-17:00, Big Chefs, Ücret: 50 TL

USLA'da Çocuklarla 23 Nisan Mutfak Atölyesi

Minik şeflerin 23 Nisan menüsünde rengarent cupcake'ler var:

Orman meyveli Pembe Cupcake

Limonlu Cupcake

Çikolatalı Cupcake

23 Nisan 2013, Salı; Saat: 14:00, Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi, Ücret: 80 TL

Divan Şeflerinden Çocuklar için Pizza Eğitimi

21 Nisan Pazar günkü brunch kapsamında, palyaçonun da renk katacağı çocuklara özel pizza yapma etkinliğinde pizzanın yapım aşamalarını ve püf noktalarını öğrenmek isteyen 7 – 12 yaş arasındaki çocuklar özel önlük ve aşçı keplerini takarak Divan şefleriyle birlikte hem pizza yapıyorlar, hem de kendi pizzalarını tadıyorlar.

Palyaçonun da katılacağı çocuklara özel pizza yapma etkinliğinde, pizzanın yapım aşamalarını ve püf noktaları da paylaşılacak.

0 -6 yaş grubu çocuklar için ücretsiz olan menü kişi başı ücreti 59 TL, 7 – 12 yaş grubu ise yüzde 50 indirimli olarak sunuluyor. Pizza eğitimi almak isteyen çocuklar için ise ek ücret kişi başı 20 TL.

21 Nisan 2013, Pazar; Saat: 12:00 – 15:00, Divan İstanbul Asia X

Mövenpick Hotel Istanbul’da "Çikolata Yapım Kursu"

Mövenpick Hotel Istanbul, dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 6-12 yaş arası çocuklar için "Çikolata Yapımı Kursu" düzenliyor.

Başaşçı Giovanni Terracciano ve Pastane Şefi Ferdi Balcıoğlu tarafından, 23 Nisan 2013, Salı günü 15.00-17.00 saatleri arasında uygulamalı olarak verilecek olan kursta; çikolata eritme, saklama ve işleme gibi bilgilerin yanı sıra beyaz ve siyah çikolata yapımı, çikolata ile meyve ve fındık kaplama öğretilecek.

Hem kolay hem de eğlenceli olan kursta çocuklar, yaratıcılıklarını geliştirmekle kalmayıp çikolata yapımının sırlarını da keşfedecekler.

Kendi elleriyle hazırladıkları nefis çikolataların tadına baktıktan sonra katılımcılara, sertifikaları ve günün anısına özel olarak tasarlanmış önlükleri hediye edilecek.

23 Nisan 2013, Salı; Saat: 15:00-17:00, Mövenpick Hotel Istanbul, Ücret: 98 TL