3. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali Mayıs Ayında Bursa’da

Bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi,  Nilüfer Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kurumların işbirliği ile 23-27 Mayıs tarihleri arasında, Bursa’da düzenlenecek.

Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği’nin, çocuk hakları konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlediği festival süresince, çocuk hakları, yine çocukların gözünden anlatılacak.

 

 

Film festivalinde düzenlenecek etkinlikler

3. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali’nde bu yıl, film gösterimleri, atölye çalışmaları ile panel ve söyleşiler düzenlenecek. Aynı zamanda, şehir dışından gelen çocuk ve yetişkin katılımcılar için şehrin tarihi ve turistik mekânlarına gezi düzenlenecek. Böylece katılımcıların tanışması ve yeni işbirliklerinin oluşmasına katkı sağlanacak.

Film gösterimleri

Kısa, uzun, belgesel, animasyon, kurmaca filmlerin katılabileceği festivalin “Çocuk Yönetmenler” bölümünde 18 yaşından küçük yönetmenlerin, her tür ve konudaki filmleri, “Yetişkinlerden Çocuk Hakları” bölümünde ise, 18 yaş üstündeki yönetmenlerin çocuk hakları konulu filmleri yer alacak.

Atölye çalışmaları

Festival boyunca, çocukların katılabileceği sinema, fotoğraf ve resim atölyeleri düzenlenecek. Böylece çocukların, eğitmenler desteğiyle çocuk hakları konusunda üretimde bulunmaları, bunların sergilenmesiyle de düşünce ve isteklerinin görünür olması sağlanacak.

Panel ve söyleşiler

Türkiye’nin farklı illerinden, çocuk hakları alanında çalışan akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ailelerin katılımıyla, çocuk hakları konulu sunumlar, panel ve söyleşiler düzenlenecek.

3. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, film, resim ve fotoğraflarınızı bekliyor

2. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali’ne, çocuklar tarafından 26 kısa film, 86 fotoğraf ve 334 resmin gönderildi. Kurumlar da festivale 18 kısa film ve 32 fotoğrafla katıldı. Festival bu yıl da film, resim ve fotoğraflarınızı bekliyor.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.cocukhaklarifilmfestivali.org/