3 yaş çocuğun gelişim özellikleri arasında en dikkat çeken nokta, çocuğun bağımsız bir birey olma bilincine varmasıdır. 36 aylık bebek gelişimi sürecinde bebekler oyun çağına girdiği gibi, özgüven ve bağımsızlık duygusu da belirginleşmeye başlar.
36 aylık bebekler, diğer çocuklarla birlikte oyun oynama, eşyalarını paylaşma, başkalarının da önemli olduğunu kavrama, ebeveynlerinin olmadığı bir ortamda bulunma, yardımsever davranma gibi özellikler kazanmaya başlar.
Bebeklerin bağımsızlık duygusunun gelişmesiyle birlikte, kreş, park, oyun alanı gibi mekanlarda bebekler tek başına vakit geçirmeye başlayabilir. Bu beceri, bebeklerin sosyal gelişimine de önemli katkı sağladığı gibi, bebeklerin bu dönem akranlarıyla kurduğu ilişki, sosyalleşme sürecinde kritik bir rol oynar.
3 yaş çocuğun gelişimi; kalıtsal özellikler, beslenme, sosyal ortama katılım gibi etkenlerle şekillenir. Bu nedenle 3 yaşındaki her çocuk benzer özellikleri göstermeyebilir. Ebeveynlerin, çocuğun gelişimini desteklemek için çocuğun oyun oynamasını, akranlarıyla vakit geçirmesini ve özgüven kazanmasını sağlamaları önemlidir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.