30 haftalık gebelik, bebeğinizin beyinsel gelişimi devam ederken, amniyotik sıvı artmaya devam eder. Bebeğiniz 30.haftada başını rahmin çıkış noktasına doğru çevirir ve doğuma hazırlanır. Gebeliğin 30.haftasında, bebeğinizin beyin gelişimi aralıksız bir şekilde devam eder. Bu gelişme, bebeğinizin kısa süre içerisinde milyarlarca yeni hücreye sahip olmasını sağlar.
Hamileliğin 30.haftasında, daha yorgun ve uykusuz hissedebilirsiniz. Hormonal değişiklikler yorgun hissetmenize yol açabileceği gibi, bu dönemde eklem ağrıları da yaşayabilirsiniz. Ayak bileklerinizde ve ev bileklerinizdeki şişkinlik artmaya devam edeceğinden daha rahat bir ayakkabı edinebilirsiniz.
Gebelikte 30.hafta, bebeğin hızlı bir şekilde büyümeye, kilo almaya ve gelişmeye devam ettiği bir süreçtir. 30.haftada bebeğin beyinsel gelişimi devam ederken, amniyon sıvı da artmaya devam eder. Amniyotik sıvı birkaç hafta daha artmaya devam ettikten sonra, doğuma doğru azalmaya başlar. Gebeliğin 30.haftasında, bebeğin vücudunu çevreleyen lanugo da kaybolmaya başlar.
Bebeğinizin organları ve dokuları yeterince geliştiği için bu dönemde hızlı bir şekilde kilo almayı sürdürür. 7-9 aylık dönem içerisinde bebeğin kilosu yaklaşık olarak 2 – 2,5 katına çıkar. Bebeğinizin kilo almasına paralel olarak boyu da uzamayı sürdürür.
30 haftalık gebelik aşamasında bebeğiniz amniyotik sıvı içerisinde rahat bir şekilde hareket etmeye devam eder. Kilosu artan ve boyu uzayan bebeğiniz daha fazla mineral ve vitamine ihtiyaç duyar. Bu nedenle, bu dönemde düzenli beslenmeniz oldukça önemlidir. Bebeğinizin kemik yapısı gelişmeye devam ederken, beyinsel fonksiyonları da sürekli olarak artar.
Gebeliğin 30.haftası, en fazla kilo aldığınız dönem olabilir. Bebeğinizin hızlı gelişimine ayak uydurabilmek için, vücudunuz daha fazla beslenme eğilimi gösterebilir. Bu dönemde sık sık aşerebilirsiniz. Gebeliğin 30.haftasında sizin için önemli olan neyle beslendiğinizdir. Yediğiniz her besin, bebeğiniz açısından büyük önem taşıdığı gibi, beslenmeniz doğum süreci için de oldukça önemlidir. Dolayısıyla 30 haftalık hamilelik sürecinde iyi beslenmek, düzenli uyumak ve rahat kıyafetler tercih etmek son derece önemlidir.
Gebeliğin 30.haftası, doğuma giderek yaklaşmanız açısından, heyecanınızın da arttığı bir süreçtir. 30-34.haftalar arası, günlük yeme rutininiz değişebileceği gibi, daha fazla besin tüketme eğilimi gösterebilirsiniz. 30.haftada; protein, mineral ve vitamin bakımından zengin olan besinleri daha sık tüketmeniz önemlidir. Bununla birlikte uyku düzeninize dikkat etmeniz, hem bebeğinizin sağlığı hem de hamilelik süreci açısından büyük önem taşır.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.