37 haftalık gebelik, bebeğinizin 48 cm uzunluğa ve ortalama 2,9 kg’ye ulaştığı haftadır. 3.trimesterın sonu olan 37.haftalık dönemde, bebeğiniz dünyaya gelmeye tamamen hazırdır. Bu süreçte bebeğinizin yağ depolamaya devam eder.

Rahmin dışına çıktığında, bebeğinizin sıcaklığını sabit düzeyde tutması için yaklaşık 15 gram daha yağa ihtiyacı vardır. 37.haftadan sonra bebeğinizin yağ oranı da ideal düzeye gelmiş olur.

Gebelikte 37.hafta, kasılmalar, eklemdeki şişlikler ve baş ağrısı gibi durumlar artış gösterebilir. Hem fizyolojik etkiler hem de psikolojik etkiler altında olduğunuzdan, bu dönemde aşırı tepkiler gösterebilirsiniz. Aynı zamanda vücudunuz son derece hassas hale geldiğinden, kendinize daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Özellikle dinlenme, uyuma ya da yürüme pozisyonlarınızı doğru ayarlamanız hem sizin hem de bebeğinizin rahat hissetmesi açısından önemlidir.

37 haftalık gebelik37 haftalık gebelikGebelikte 37. Hafta ve Bebek Gelişimi

Gebeliğin 37.haftasında, bebeğiniz kilo almayı sürdürdüğü gibi, bebeğinizin boyu da uzamaya devam eder. 37 haftalık gebelikte, bebeğin saçları ve tırnakları da uzar. Bebeğiniz 37.haftada doğduğunda muhtemelen saçları ve tırnakları ideal boyundadır. Ancak 38-40 hafta arasında bebeğinizin saçları ve tırnakları oldukça uzundur. Ayrıca kilosu da daha fazladır. Bebeğin ideal doğum zamanı annenin biyolojisine göre değişebildiğinden, bebeğinizin dünyaya geleceği en uygun zaman için doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

37 haftalık gebelik sürecinde, bebeğinizin yağ dokusu oluşmuş, beyin fonksiyonları tamamlanmıştır. Aynı zamanda bebeğiniz tutuş yani kavrama ve refleksler konusunda da gelişmiştir. Amniyotik sıvı bu dönemde minimum düzeye indiği gibi, bebeğinizin uterusta kapladığı yer de maksimum seviyeye yükselir.

37 Haftalık Gebelik ve Annedeki Değişimler

37 haftalık hamilelik sürecinde, doğum için her an hazır olmanız gerekir. Hem sizin vücudunuz hem de bebeğinizin vücudu doğum için tamamen hazırdır. Ancak unutmayın ki, doğumların yaklaşık yüzde 5’i ön görülen tarihte gerçekleşir. Bu nedenle doğuma doktorunuz farklı bir tarih öngörse dahi, her an hazırlıklı olmanız gerektiğini unutmayın. Doğumla ilgili tüm planları yapmış olmaya dikkat edin. Doğum sürecinde yaşanabilecek olumsuzlukların sizi ve bebeğinizi etkilememesi için, tüm detayları en baştan düşünmeye özen gösterin.

37 haftalık gebelikte, sıvı miktarını artırmanız, hareketlerinizi belirli alanlarla kısıtlamanız ve kilonuza dikkat etmeniz önemlidir. Bu dönemde kilo artışınızı kontrol etmeniz, doğum anında da size yardımcı olur. Bebeğinizin gelişimi devam etse de, bebeğinizin kilo artışı bu dönemden sonra çok daha yavaş ilerleyecektir. Bu nedenle yağlı yiyeceklerden uzak durmanız, protein ve vitamin odaklı beslenmeniz doğumun daha kolay geçmesini sağlayacaktır. 37.haftada kasılmalara ve vücudunuzdaki ani değişikliklerle dikkat etmeniz de son derece önemlidir. Kendinizde fark ettiğiniz küçük değişikliklerde dahi doktora başvurmanız gerektiğini unutmayın.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022