Hafta Hafta Hamilelik

40 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 40.haftasında, doğum için her an hazırlıklı olunması gerekir. Bu süreçte, normal gelişen bir bebek, 50-52 cm uzunluğunu aşmıştır. Aynı zamanda bebeğin kilosu 3,2’yi geçmiştir. Bu durum, bebeğinizin uterusta çok fazla baskı yapmasına yol açar.Hem tuvalet ihtiyacınızın artmasına hem de rahim bölgesinde çok sık kasılma yaşamanıza yol açabilir.

Gebeliğin 40.haftasında yaşadığınız kasılmalar oldukça önemlidir. Uzun süren ve sık tekrarlayan kasılmalar için doktora başvurmanız gerekir. Gün içine yayılan ve 20 saniyeden kısa süren kasılmalar ise normal kabul edilir.

Gebeliğin 40.haftasında bebeğiniz gelişimini tamamen tamamlamıştır. Ayrıca  bebeğinizin yağ oranı vücudu ile orantılı düzeydedir. Bu durum, bebeğinizin rahmin dışına çıkmaya tamamen hazır olduğu anlamına gelir.

Gebelikte 40. Hafta ve Bebek Gelişimi

Gebeliğin 40.haftasında, bebeğiniz tamamen gelişmiştir. Beyin fonksiyonları, eklem ve kas sistemleri, kemikleri ve refleksleri anne karnındaki gelişimini tamamlamıştır. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde nefes almaya hazırdır. Ayrıca parmaklarınızı kolayca kavrayabilir. 40.haftada bebeğinizin saçları da uzadığı gibi, tırnakları da uzamaya başlamıştır. Bebeğiniz 40.haftada kilo almaya ve uzamaya devam eder. Doktorunuz muhtemelen doğumu bu haftada gerçekleştirecektir. Bebeğin 40.haftadan sonra uterusta kalmaya devam etmesi, sakıncalı olabilir.

40 haftalık gebelik

40 Haftalık Gebelik ve Annedeki Değişimler

40 haftalık gebelik sürecinde, bebeğiniz doğuma tamamen hazır hale geldiği gibi, sizin de doğum için tamamen hazırlanmış olmanız gerekir. Stresten uzak durmanız, yeterli düzeyde uyumanız ve beslenmenize özen göstermeniz bu dönemde önemlidir. Doğum için tüm hazırlıkları yaptığınıza emin olduktan sonra, rahatlıkla doğum anını bekleyebilirsiniz.

40 haftalık gebelik sürecinde, doğum sinyallerini doğru takip etmeniz de oldukça önemlidir. Aynı zamanda kendinizi de sık sık kontrol etmeli ve ani bir değişikliği hemen fark etmelisiniz. El ve ayaklarınızdaki ani şişkinlikler, yüzünüzün değişmesi, çok halsiz hissetmeniz ya da mide bulantısı ve kusma gibi durumlarla karşılaşmanız durumunda hemen doktorunuza bilgi vermeniz gerekir. 40.haftada oldukça tehlikeli olan bu semptomlar konusunda doktorunuzu bilgilendirmeniz hem doğum sürecini kontrolde tutmanızı hem de hamileliğinizin daha sağlıklı sürmesini sağlar.

Hamileliğin 40. Haftasında Annenin İlkleri

Gebeliğin 40.haftasında, rahminizde büyük bir baskı hissedebilirsiniz. Bu nedenle hareketleriniz kısıtlanabilir ya da hareket ederken çok fazla efor sarf etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu durumun sebebi, bebeğinizin uterusa yaptığı baskıdır. Gebelikte 40 haftalık dönemde, uterus bebeğiniz için dar bir olan olmaya başladığından, vücudunuza baskı uygulanmış hissedebilirsiniz. Bol su içmeniz ve idrara çıkarken dikkatli davranmanız gebelikte 40.hafta için oldukça önemlidir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir