Dünya Çevre Günü 1972 yılından bu yana 5 Haziran tarihinde kutlanmaktadır. Doğayı koruma konusundaki bilinci artırmak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kutlanan Dünya Çevre Günü, Birleşmiş Milletler tarafından İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılan Çevre Konferansı ile kabul edilmiştir.
Gelecek nesillere ait olan dünyanın kirlenmesini, doğal kaynakların yok olmasını ve zehirli gazların salınımını durdurmak; bu alandaki toplum farkındalığını artırmak amacıyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, birçok ülkede etkinlikler yapılmakta ve çevre kirliliğine dikkat çekilmektedir.
Atıkların çöp yerine dışarıya atılması, kimyasal gazların doğaya salınması, atıkların denize ya da toprağa dökülmesi doğal yaşama zarar verdiği gibi, insan sağlığını da tehlikeye atmaktadır. Doğal kaynakların giderek hızlı bir şekilde kirlenmeye başlanması dünya için büyük tehlike oluşturduğu gibi, insanların ve diğer canlıların yaşamını da zorlaştıran unsurlar arasında yer almaktadır.
Her birey, yaşadığı çevreyi korumalı ve doğaya sahip çıkmalıdır. Aksi durumda, çevresel kirlilik tüm insanları ve tüm canlıları etkileyeceği gibi, dünyanın yaşanılmaz bir yer haline gelmesine yol açacaktır. Çevre kirliliğinin önüne geçmek için yapılması gerekenler şunlardır:
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.