6. Geleneksel Çocuklar Orienteering Yarışması

 6 – 19 yaş arası sporcular için düzenlenen Junior Orienteering Wind yarışlarına, bu sene de yoğun katılım var!

Özel Alev Okulları, Türkiye’nin gençler ve çocuklara özel olarak düzenlenen en önemli orienteering etkinliği olarak kabul gören Junior Orienteering Wind yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Orienteering seven sporcuları buluşturan “Geleneksel 6. Çocuklar Orienteering Yarışması”nda; çocuklara ve gençlere, gün boyunca düzenlenen birçok farklı etkinlikle bir festival ve eğlence havası da yaşatılıyor.

Atletik yapının, harita okuma ve hızlı karar verebilme gibi meziyetlerle birleşimini gerektiren “Orienteering” yarışmasında katılımcılar, ormanda harita ve pusula kullanarak, özel bir topografya haritasında işaretlenmiş kontrol noktalarını, verilen sırayla bulmayı hedefliyorlar. Özel Alev Okulları’nda 2004-2005 Eğitim öğretim yılında yapılmaya başlanan orienteering sporu; çocuklara doğayı ve sporu sevdirmeyi, spor yaparken düşünme, karar verme ve uygulama yetilerini kullanarak başarının hazzına ulaşmalarını, kendilerini daha iyi tanımalarını sağlamayı, çözüm yolu aramayı öğretmeyi, başarısızlıkla mücadele etme yetilerini geliştirmeyi ve böylece özgüvenlerini arttırmayı amaçlıyor.

“6. Geleneksel Çocuklar Orienteering Yarışması” 13 Mart 2010, Cumartesi günü saat 10:00’da, Özel ALEV Okulları Ömerli Kampüsü ve çevresindeki ormanlık alanda; İzmir, İstanbul, İzmit, Ankara ve Edirne gibi şehirlerden, 6 – 19 yaş arası sporcuların katılımıyla gerçekleşecek.