Kültür Sanat

6. Uluslararası Çocuk Kongresi sona erdi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ekim ayının 3. haftasında düzenlenen, “6. Uluslararası Çocuk ve İletişim Kongresi ile 6. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali” başarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye İletişim Araştırmaları Merkezi’nin (TIA) 19-21 Ekim 2009 tarihleri arasında, “EliteWorld Prestige Hotel”in mekan sponsorluğunda gerçekleştireceği etkinliklere, çocukla ilgili tüm sivil toplum kuruluşları, eğitimciler, anne babalar ve iletişimciler davetliydi.

Kongreye, Türkiye genelinde çok sayıda akademisyen, iletişim ve eğitim fakültesi öğrencileri, öğretmenler ve okullar katıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, kongre çerçevesinde öykü, seramik, barış, arkeoloji, fotoğraf gibi konularda birçok atölye gerçekleştirildi. Çek Cumhuriyeti’nin animasyon filmleri ve Maltepe Üniversitesi’nin İnsan Hakları Projesi çerçevesinde ürettikleri öğrenci filmleri ile destek vereceği film gösterimleri de hem eğitimcileri hem de çocukları anlamlı belgesellerle buluşturdu ve izleyiciler filmlerin renkli dünyasında bir yolculuğa çıktı.

Kongre çerçevesinde; “Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz?”, “Nasıl Bir Medya İstiyoruz?” ve ” “Nasıl Bir Sağlık Ortamı İstiyoruz?” konulu üç panel gerçekleştirildi.

Panellere; Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peyami Çelikcan, İstanbul Üniversitesi’nde Prof. Dr. Neşe Kars, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haydar Özpınar, Ekol Drama Sanat Evi’nden Ayla Algan, Sağlık Bakanlığı’ndan Metin Donma ve İz TV’den Nazım Alpman gibi değerli isimler konuşmacı olarak katıldılar.

Kongreye, bu yıl yurtdışından Romanya’dan Ileana Radu ve Radu Marius, Amerika’dan Roberta F. Sprague da geldi. Çocuklukta önemli yer tutan çocukluk travmaları konusunda sundukları atölyeye, eğitimciler ve psikoloji, iletişim ile aile konusunda çalışma yapanlar katıldı.

Çek Cumhuriyeti’nden Jan Masek ve Marie Hlávková, anaokulu ve ilköğretim çocuklarının ürettikleri animasyon filmlerle ilgili bir atölye sundular. İspanya’dan katılan Ana Mampaso, sinemaseverlere, Macaristan’dan Gyorgyi Retfalvi iletişimcilere ve eğitimcilere seslenirken; İsveç’ten katılan ödüllü belgeselci Terje Carlsson savaşın yıkıcı etkisini Filistin ve İsrail’deki çocuklar bağlamında örnekleyen belgeseli ile takdir topladı.

Etkinlik çerçevesinde Timsal Karabekir, Kazım Karabekir fotoğraf atölyesini, Nazan Haydari&Mustafa Kara da Maltepe Üniversitesi öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilen “İnsan Hakları İçin İlk Adım: Ben Yapmam! ‘Haklı’ Televizyon Projesi’ni sundular. Berkant Çolak’ın ‘Düşümde Oyun Var’ isimli fotoğraf sergisi de fotoğraf severlerle buluştu.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir