Bebekler 7-10 ay arası döneminde oyun oynamaya başlar. Bu dönemde ebeveynler ne kadar çok bebekle ilgilenirse, bebek o kadar gelişim gösterir.
Bebeklerle oyun oynamak ve doğru oyuncak seçmek bebeklerin zekasını geliştirir. Taklit oyunları, iç içe geçen kaplar, ses çıkaran oyuncaklar bu dönemde ebeveynlerin bebekleriyle oynamasına yardımcı olabilir.
Bebekler için Taklit Oyunları
Bebekler ebeveynlerinin onların sesini ve hareketlerini taklit etmesinden çok hoşlanırlar. Böylece bebekler kendi davranışları hakkında fikir sahibi olmaya, hareketleri ve başka insanlar arasında bağ kurmaya başlar. Ebeveynler bebeklerinin sesini taklit ederek karşılık verdikçe, bebekte dinleyip ebeveyne karşılık vermeye çalışabilir. Bu oyun, bebeğin dinleme becerisinin gelişmeye başlaması için etkili bir yöntemdir.
Bebekler için iç içe Geçen Kaplar
7-10 aylık dönemde el becerileri sürekli artan bebek, iç içe geçen ve üst üste koyulan kaplarla oynamaya başlamaktan hoşlanabilir.
Henüz onların hepsini iç içe geçiremeyebilir, doğru sırada dizemeyebilir veya üst üste koyamayabilir, ama denemek hoşuna gidecektir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, ona her zaman doğru dizimi göstermemek ve kendince keşifler yapmasına fırsat vermektir.
Bebekler için Ses Çıkaran Eşyalar ve Oyuncaklar
Bu aylarda ses çıkaran çoğu oyuncak bebeğin ilgisini çekecektir. Duyduğu sesleri tekrar tekrar kendisi çıkarmaya çalışacaktır. 7-10 aylık, dönemde ebeveynler ses çıkaran oyuncaklardan yararlanabilirler. Ebeveynler bebeklerinin zeka gelişimini, onlarla oyunlar oynayarak destekleyebilirler.