- Bebek anne sütü alıyorsa hala emzirmeye devam edilmelidir, bebeğin günde ortalama 500 ml kadar anne sütü alması gerekir. Devam sütü alıyorsa günde ortalama 500ml devam sütü almaya devam etmelidir.
- 7. ayda bebek, sabahları kahvaltı, ara öğünde meyve suyu veya püresi, öğlen öğünlerinde sebze ve akşam da tahıllı ek gıdalar almaya devam edebilir.
- Başlangıç sebzelerine ek olarak pırasa, kereviz gibi sebzeler de vermeye başlayabilirsiniz.
- Bebeğiniz artık ev yapımı tarhana, yayla ve şehriye çorbası yemeye başlayabilirsiniz. Hazırladığınız çorbalara yağsız kıyma veya tavuk eti ilave edebilirsiniz. Çorbalara salça baharat ve tuz kesinlikle eklemeyin.
- Hazır mevye suları, kola, şekerli su, jöleli tatlılar gibi tatlandırılmış besinler bebeğinize uygun değildir. Ayrıca bebeğiniz tatlı gıdalara çabuk alışacağından diğer besinleri reddedebilir.
- Biberonla besleniyorsa diş sağlığı için, uyurken biberonun ağzında kalmamasına özen gösterin.
- İlk dişi çıktığı andan itibaren, beslenme sonralarında temiz bir tülbent ile mutlaka dişlerini temizleyin. 1 yaşından sonra da macunsuz olarak fırça kullanmaya başlayabilirsiniz.
- Bebeğin eline siz yanındayken kolay parçalanmayan bisküviler veya ekmek kabuğu verebilirsiniz.Hazır meyve suları, kolalı içecekler, şekerli su, şekerler veya diğer tatlandırılmış mamüller çocuğunuza uygun besinler değildir.
- Biberonla besleniyorsa yatağında uyurken biberonun ağzında kalmamasına özen gösterin. Buna diş sağlığı için dikkat edilmelidir.
Diğer aylarla ilgili beslenme bilgilerine Ay Ay Bebek Beslenmesi sayfamızdan ulaşabilirsiniz.