7. Kocaeli Kitap Fuarı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.kez düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, 16 Mayıs’ta başlayacak. 24 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Kocaeli Kitap Fuarı, Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak.

Kitap Fuarı Kapsamında 450 Etkinlik Düzenlenecek

350 yayınevi, 42 sahaf ve 67 sivil toplum örgütünün katılacağı 7. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında, 450’ye yakın etkinlik düzenlenecek.

Rasim Özdenören, Mustafa Armağan, Hanefi Avcı, Canan Karatay, Sunay Akın, Ayşe Kulin, Doğan Cüceloğlu, Erdal Demirkıran, Sibel Eraslan gibi yazar, gazeteci ve edebiyatçılar da Kocaeli Kitap Fuarı’nda okuyucular ile buluşacak.

Çocuklar için E-Kitap Projesi

Çocukların kitap okumasını yaygınlaştırmak ve teknoloji ile edebiyatı aynı düzlemde buluşturabilmek amacıyla; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6.sınıf öğrencilerine dağıtılan tabletlere Yavuz Bahadıroğlu’nun Kara Mürsel Alp ile ilgili yazdığı hikaye kitabı da yüklenecek.

Çocuklar Kitap Okumaya Teşvik Ediliyor

Çocukların kitap fuarlarına olan ilgisini artırmak için, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile aynı güne denk gelen Dünya Kitap Günü kapsamında, çocukların kitap almak için para biriktirmesini sağlamak amacıyla dağıtılan kumbaralar sayesinde, çocukların fuara bu yıl daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor.

“Ağaçlar Kitap Açacak”

Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında yapılan tanıtım çalışmalarından biri olan “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliği bu yıl da düzenlenecek. İzmit şehir merkezinde yer alan yürüyüş yolunda bulunan tarihi çınar ağaçlarına asılan kitaplar ile kitap fuarı tanıtım kitapçıkları tüm kitapseverler tarafından ağaçlardan alınabiliyor.

Kocaeli Kitap Fuarı 16-24 Mayıs Tarihlerinde

Kocaeli Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli Üniversitesi, MEB ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 7. Kocaeli Kitap Fuarı 16-24 Mayıs tarihleri arasında, her gün 10.30 ile 21.00 saatleri arasında Uluslar arası Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.