Kültür Sanat

Geleceğin Çocuk Yıldızları Oyuncu Seçmeleri Başladı

İstanbul Drama Sanat Akademisi’nin 5 – 17 yaş grubuna yönelik düzenlediği “Çocuk Reklam Dizi ve Sinema Oyunculuğu Seçmeleri”nin ilki 9 Şubat’ta Forum İstanbul’da gerçekleşti.

Seçmelerin  jüri üyeliğini, İstanbul Drama Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Ayla Algan’ın yanı sıra Akademi Direktörü Ebru Kavak, drama/tiyatro bölümü eğitmenlerinden  Fulya Aksular, Sinem Yener, Erman Bostan, CastPark Ajans adına Mehmet Ertansel, Oyun Odası Cast Ajansı ve ICON Ajans adına Ayşe Berkıs Direkoğlu yapıyor.

Seçmelerinin ilk günü olan 9 Şubat  Cumartesi günü saat 13:00’te, ekranlarda yer alan “Suskunlar” dizisinin çocuk yıldızları  Ulaşcan Kutlu, Emirhan Akbaba, Yağmur Esmer, Bekcan Çakar,  Furkan Didim, Efe Akercan, Barış Öner  ve Mert Çolak  “Çocuk Oyuncu Olmak” başlığı altında bir söyleşi ile sektörel deneyimlerini paylaştılar.

“İntikam”’ dizisinde rol alan Ayla Algan’ın başarılı öğrencilerinden Tuğçe Akiş, Göknur Tunalı ve Pelin Yerser de adayların heyecanını paylaşmak üzere seçmelerde bulundu.

Yetenekli Oyunculara Burs

İkinci etabı 16-17 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek seçmelerde yetenekli bulunan çocuklar, İstanbul Drama’da eğitimlere katılarak reklam, dizi ve sinema sektörüne fiziksel ve psikolojik açıdan hazırlanacak.

Seçici kurul tarafından üstün yetenekli bulunan öğrenciler, Forum İstanbul burslusu olarak İstanbul Drama’daki eğitimlerini ücretsiz olarak tamamlayacaklar.

Duyuruları takiben  başvuran  adaylara seçmelerin yapılacağı günlerde uygun saatlere randevu veriliyor. Sonuçlar ise seçmeleri takip eden 10 gün içinde telefonla bildiriliyor.

Seçmelerden 7 gün sonra başlayan bedelli eğitimler her hafta Cumartesi veya Pazar günleri 3 saat olmak üzere toplam 12 hafta devam ediyor. Eğitim bitirme projesi olarak hikayesi ve senaryosu öğrenciler tarafından yazılan bir kısa film çeken öğrenciler, ilk oyunculuk ve set deneyimlerini de edinmiş oluyorlar.

Sınıflar, 5-6 / 7-9 / 10-12/ 13-15 yaş grupları göre oluşturuyor. Bu eğitimin sonunda derslerde başarı gösteren ve devamsızlık yapmayan çocuklar ve gençler sertifika almaya hak kazanıyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir