Kültür Sanat

Yazar Fatih Erdoğan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Türk çocuk edebiyatının usta kalemlerinden, yazar Fatih Erdoğan, Küçükçekmece Belediyesi’nin her ay düzenlediği “Çocuk, Okur-Yazar Buluşması” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde 27 Şubat Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte Erdoğan, çocuklara son kitabı, “Fa Usta’nın Kemanları”nı anlattı.

Görkem Yeltan’ın sunuculuğunu yaptığı söyleşide çocuklara, “Elim boş gelmek istemedim ve sizlere bir hediye getirdim. Kocaman bir heykel. Dağdan kestik bir kaya parçasını ve burada bahçeye koyduk. Bu bir heykel olmaz ama değil mi? Heykel olması için yontulması lazım. İşte yazarlık için de hem anlatacak güzel bir hikayenin, hem de onu iyi anlatacak bir kabiliyetinin olması lazım. Sadece ben yazdım demekle yazar olunmuyor” diyerek yazar olabilmenin koşullarını anlatan Erdoğan, sevdiği için yazar olduğunu dile getirdi.

"Kitaplar sayesinde tüm hayallerime kavuştum"

Edebiyatın sanıldığı kadar sıkıcı olmadığını belirten Fatih Erdoğan, edebiyat sayesinde tüm çocukluk hayallerini gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları söyledi : “Küçük bir çocukken uçmak, zaman yolculuğu yapmak isterdim. Babam hep, ‘Önce okulunu bitir.’ derdi. Ben de okulumdan mezun olmayı dört gözle bekledim ve en sonunda mezun oldum. Şimdi kitaplarımda uçuyor, zaman yolculuğu yapıyorum.”

Son kitabı, "Fa Usta’nın Kemanları"nın bir bölümünü roman, diğer bir bölümünü de oyun şeklinde yazdığını anlatan Erdoğan, bu yöntemin okullarda da kullanılabileceğini belirtti. Kitabında çocuklara, istediklerini yapmaları gerektiği mesajını verdiğini belirten yazar, kitaplarında kendi hayatından da kesitler sunduğunu ancak tamamen kendi hayatını anlatmadığını dile getirdi. Söyleşi sonunda Fatih Erdoğan öğrencilerin getirdiği kitaplarını imzaladı.

Söyleşide çocuklara, Küçükçekmece Belediyesi tarafından "Fa Usta’nın Kemanları" kitabı hediye edildi.

Fatih Erdoğan kimdir?

Manisalı Mehmet ile İzmir doğumlu Yugoslavya Arnavutu Yurdanur'un ilk oğlu olarak 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den mezun olduktan sonra 1978'de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği'ni bitirdi. 1980 yılında Mavibulut Yayınları'nı kurdu. 1990-2000 yılları arasında Türkiye'de çocuklar için çıkarılan ilk edebiyat dergisi Kırmızıfare'nin ve ilk çocuk edebiyatı araştırmaları dergisi BinbirKitap'ın editörlüğünü yaptı.

1992 yılından 2002 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nde çocuk edebiyatı üzerine ders verdi ve aynı bölümde yüksek lisans ve doktora yaptı. Çocuklara yönelik kitaplar yazdı, resimledi, çevirdi ve editörlüğünü yaptı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde çocuk edebiyatı ve çocuk kitaplarına ilişkin yazılar yazdı. Yurt içinde ve yurt dışında aynı konularda konferanslar verdi. Acar (1987) ve Ozan (1994) adlarında iki oğlu var. İleri düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilmektedir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir