Eğitimde İyi Örnekler Konferansı başlıyor. Eğitim Reformu Girişimi‘nin her yıl Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Konferans, bu yıl koronavirüs salgını karşısında alınan önlemler nedeniyle dijital ortamda gerçekleşecek.
Konferans için 03 Temmuz – 14 Ağustos 2020 tarihleri arasında ERG YouTube kanalında ve Zoom’da buluşulacak. Farklı günlerde gerçekleşecek eğitimde iyi örnek sunumları, atölyeler ve canlı yayınlanacak sohbetler üzerinden ilerleyecek.
17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na nasıl katılabilirim?
Konferansa ERG YouTube kanalına abone olarak ve takvimde bulunan kayıt formu ile atölyelere kaydınızı yaptırarak katılabilirsiniz.
ERG YouTube: Konferansın açış etkinliği, “Saklı Kalan Başarılar” sohbetleri ve eğitimde iyi örnek sunumları ERG YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak. Bu içerikler herkesin erişimine açık. Canlı yayınlanacak etkinlikleri kaçırmamak için ERG YouTube kanalına abone olmanız gerekiyor.
Zoom: Yalnızca belirli sayıda kişinin katılabileceği atölyeler Zoom üzerinden gerçekleşecek. Atölyelere katılmak için önceden kayıt yaptırılması zorunlu.
Konferans takvimi için tıklayın.
Eğitim Reformu Girişimi Hakkında
Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir. Yapısal dönüşümün ana unsurları, eğitimde karar süreçlerinin veriye dayalı olması, paydaşların katılımıyla gerçekleşmesi, her çocuğun kaliteli eğitime erişiminin güvence altına alınmasıdır.
2003 yılında kurulan ERG, Türkiye’nin önde gelen vakıflarının bir arada desteklediği bir girişim olmasıyla Türkiye sivil toplumu için iyi bir örnek oluşturur. ERG çalışmalarını, Eğitim Gözlemevi ve Eğitim Laboratuvarı birimleriyle yürütür.
Eğitim Gözlemevi, eğitim sistemimizin iyileştirilmesine ve karar süreçlerinin veriye dayalı olmasına katkıda bulunmak için nitelikli veri kaynağı olmaya çalışır. Eğitim politikalarının iyileştirilmesi için yapıcı görüş sunar, öneriler geliştirir. Her yıl eğitim alanındaki gelişmeleri izleyerek “Eğitim İzleme Raporları”nı yayımlar. Eğitim politikalarının süreç ve çıktılarını iyileştirmek, kamuoyunu bilgilendirmek için araştırma ve politika belgeleri hazırlar.
Eğitim Laboratuvarı, çeşitli uzmanlık alanlarından kişi, kurum ve kuruluşları eğitim zemininde bir araya getirerek farklı görüşlerden ortak akıl yaratır. Eğitimde fark yaratacak yaratıcı ve yenilikçi çözümleri üretmek için hayal gücünün önemine inanır. Eğitim Laboratuvarı öğretmenlerin, eğitim alanında çalışan uzmanların, kurum ve kuruluşların bir araya geldiği, iyi örnek ve materyallerini paylaştığı ve birbirlerinden öğrendiği etkinlikler, festivaller ve “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı”nı düzenler. Bunun yanı sıra, eğitimin farklı paydaşlarını bir araya getirerek ağ inşa eder.