Alışveriş

Delinen Şişme Havuz Nasıl Tamir Edilir?

Delinen şişme havuz nasıl tamir edilir? Şişme havuzlar delinip kullanılamaz hale gelecekleri düşünülerek tercih edilmiyorlar fakat onarılmaları mümkün.

Bahçe ve terasta çocukların ya da büyüklerin içine gireceği vinil malzemeden yapılmış kolayca şişirilip doldurulma özelliğine sahip havuzlara şişme havuz denir. Dairesel veya dikdörtgen kesitleri ile 40 – 90 cm yüksekliklerine sahip havuz farklı alan ve hacimlere sahiptir. Genellikle % 60 kapasite ile içi su doldurulan havuz kaydıraklı tutamaçla veya toplu aksesuarları ile bir serinletici oyuncaktır. Pek çok şişme havuz modelleri bulunmaktadır.

Şişme Havuz

Şişme Havuz Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaz gelince çocuklar için bir şişme havuz düşünüyorsanız, satın almadan önce düşünmeniz gereken 4 şey var.

Yaz geldi ve güneşte eğlenmenin zamanı geldi! Hayat yavaş yavaş ‘normale’ dönüyor, ancak ailelerin bu yaz evlerinde tatil yapmaları gerekecek. Arka bahçenizde bir havuzunuz yoksa, şişme bir havuz satın almak, suda vakit geçirmekten hoşlanan ailenizin herhangi bir üyesine en iyi hediye olacaktır.

Geniş bir bahçe, şişme havuzlar için bir gereklilik değildir ve açık havada ıslanabilecek bir alanınız varsa, havuzlar çocuklarınız için harika bir alternatif olabilir. Kaydıraklı ve fıskiyeli şişme modeller de dahil olmak üzere çeşitli şişme yüzme havuzları vardır.

Alanı Düşünmeniz Gerekiyor

Bahçenizin büyüklüğü, satın aldığınız şişme havuzun boyutunu belirleyecektir. Kurulacağı yere rahatça sığan bir havuz satın almak ve aynı zamanda etrafta rahatça dolaşmak, diğer arka bahçe eğlence aktiviteleri için biraz yer açmak isteyebilirsiniz.

Elbette bunun için bir bahçeye ihtiyacınız yok. Balkon ya da teras da şişme havuz için ideal yerlerdir. Hiç olmadı, ıslanmasından çekinmiyorsanız evin kullanmadığınız bir odasına da bir şişme havuz koyabilirsiniz. Bunun için kullanacağınız alanın ölçülerine uygun şişme havuz almak yeterli.

Arka bahçenizin ya da evinizin ölçülerinin bir şişme havuz için uygun olup olmadığını belirledikten sonra, bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Doğru Şekil ve Boyutta Havuz Almalısınız

Bahçenizin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda, şişme havuzun doğru şeklini ve boyutunu almak nispeten kolaydır. Maliyetli olabilecek hatalar yapmaktan kaçınmak için istediğiniz boyut ve şekil hakkında belirli ayrıntılara sahip olduğunuzdan emin olun.

Bu nedenle, mümkünse, kafanızdaki rakamları tahmin etmek veya hayal etmek yerine şişme havuzun doğru boyutlarını alın. Boyutu doğru belirlemek ve havuzun çok küçük veya çok büyük olmamasını sağlamak için havuzu ayarlamak istediğiniz alanı ölçün. Havuzu kim kullanacak? Çocuklar için küçük bir havuza veya yetişkinler için büyük bir havuza mı ihtiyacınız var?

Havuzunuzun şekli, havuz kurulumu için bahçenizdeki boş alana da bağlı olacaktır.

Şişme Havuz

Sağlamlığa Dikkat Etmelisiniz

Şişirilebilir havuzunuz için doğru malzemeyi seçmek, suda eğlenirken yerinde kalmak ile havuz delindiğinde tüm ağırlıkla düşmek arasındaki fark anlamına gelebilir.

Şişme havuzlar kısa ömürlü olduğu için itibarsızdır, ancak en iyi malzemeyi seçmeye hevesliyseniz, şişme şamandıraya zarar verme olasılığını azaltabilirsiniz. Piyasada çok sayıda şişme havuz seçeneği var, ancak yüksek kaliteli bir şamandıra için, polivinil klorür (PVC) ve kauçuk karışımı ile yapılmış bir havuz arayın.

Bir veya iki PVC tabakası olan şişme havuzlar genellikle en dayanıklı olanlardır.

Dahili Özelliklere Bakmalısınız

Halka atma oyunu, su fıskiye ve kaydırak içeren şişme bir havuz seçerek havuz deneyimine eğlence katabilirsiniz.

En yaygın şişme havuzlarda kaydıraklar ve fıskiyeler bulunur. Su püskürtücüler genellikle bir su hortumuna bağlanır; bu nedenle, fıskiye sistemini almadan önce bir hortumunuz olduğundan emin olun.

Kaydırağın kolayca yıpranmasını ve yırtılmasını önlemek için ayrı bir hava deliği olan seçeneği edinin. Kaydırak havuzun geri kalanıyla aynı hava deliğini paylaşıyorsa, kaydırak yırtıldığında tüm havuz inebilir.

Bir yer havuzuna daha ucuz bir alternatif arıyorsanız, şişme havuz müthiş bir alternatiftir. Havuz sadece ucuz değil, aynı zamanda hafif, taşıması ve kurulumu kolaydır. Havuzu yapmak için kullanılan malzemenin temizlenmesi kolaydır ve sadece kirlenirse silmeniz gerekir.

Etkili bakım için keskin nesnelerin havuza yaklaşmadığından emin olun. Çocuklar havuzda keskin uçları olan oyuncaklarla oynamak isteyebilir, ancak bunun olmasını önleyebilirsiniz. Havuza veya plaja gidememek konusunda endişelenmeyin, şişme havuz her gün birkaç saat evinizden kaçmanızı sağlar.

Hava kaçıran şişme havuzu, şişme havuz yapıştırıcısı ile onarabilirsiniz. O halde Şişme havuz nasıl tamir edilir? Özellikle yumuşak plastik yapıştırıcılardan kullanmalısınız. Bunları yapı marketlerden temin edebilirsiniz. Peki bu ürün nasıl uygulanır?

Şişme Havuz

Delinen Şişme Havuz Nasıl Tamir Edilir?

Havuz Yapıştırıcısı Kullanarak

Ürünün ambalajında tamir için bir parça vinil plastik yer alır. Bu parçayı delik veya yırtığın büyüklüğüne göre yuvarlak kesin ve yapıştırıcıyı her iki yüzeye de tamamen sürün. 5 dakika kurumasını bekleyin.

Parçaları birleştirin ve birkaç saniye iyice bastırın. 6 saat bekleyin. Ardından havuzu tekrar kullanabilirsiniz.

Eğer hava kaçıran alan büyük ise yama yapmak da gerekebilir. Yamanın her iki yüzeyine de ince bir tabaka sürüp 5-10 dakika bekleyin, daha sonra yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra mengene ile sıkıştırılmalı veya üzerine ağırlık konulmalı ve 48 saat beklenmelidir.

Tutkal Kullanarak

Sıcak bir yaz gününde havuza girerken, şişirilebilir havuzda eğlencenizi mahvedecek bir delik bulmak gibi can sıkıcı bir şey yoktur. Genellikle vinilden yapılmış şişme havuzlar oldukça pratiktir, ancak hafif yapıları ve tasarımları, ömürlerini azaltabilecek özellikler de içerir.

Havuzdaki bir deliği zaten evdeki malzemelerle onarmak ve havuzu çöpe atmak yerine kullanmaya devam etmek için bu adımları izleyin.

Deliği Tanımlayın

Havuzunuzu bir küvete veya havuza daldırın ve kaçan kabarcıklar arayın. Bu, sızıntının tam yerini gösterecektir. Buna bir başka alternatif, bir seferde bir bölümü kaplayan, doğrudan havuz yüzeyine su ve sabun karışımını püskürtmektir. Sabun köpüğü görünümü, deliğin bulunduğu noktayı gösterecektir. Havuz tekrar kuruduktan sonra bir işaretleyici veya mum boya kullanarak deliğin etrafına bir daire çizin.

şişme havuz

Deliği Geçici Olarak Bantlayın

Havuzunuzu tamamen kurutun ve deliğin üzerine küçük bir parça koli bandı koymadan önce mümkün olduğunca şişirn. Kalıcı yamayı uygulayabilinceye kadar bu geçici bir çözümdür ve havuzu son yama ile iyi bir uyum sağlaması için çoğunlukla şişirilmiş kalmasına izin verir.

Deliği Tutkallayın

Sızıntı alanını tamamen kaplayacak şekilde yamayı veya bir parça koli bandını kesin ve mevcut geçici yamanın kenarlarına bindirme sağlayın. Bu, tutması için daha fazla yüzey alanı sağlayacaktır. Cildinizi korumak için ellerinize eldiven takın. Yamanın veya koli bandının bir tarafına süper yapıştırıcı uygulayın, tamamen düz bir tabaka halinde kaplayın. Sızacağı için sadece kenarları yapıştırmayın.

Yama veya koli bandını, tutkal tarafı aşağı gelecek şekilde, zaten bir bant parçasıyla kaplı deliğin üzerine yerleştirin, tutkalın eşit olarak yerleşmesi için bir dakika kadar eşit basınç uygulayın.

Kurumasını Bekleyin

Şişirilebilir havuz şamandırasını tekrar suda kullanmadan önce tutkalın tamamen kurumasını bekleyin.

Evde bulunan malzemeleri ve biraz yaratıcılık kullanarak, bir sızıntıyı her yaydığında yeni havuz oyuncakları satın almak için mağazaya gitmekten kurtulabilirsiniz. İşte delinen şişme havuz bu yöntemler kullanılarak kolayca tamir edilebilir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir