Kültür Sanat

23 Nisan için Öğrenciler Arası Bilordo Turnuvası

Bursa, Mustafakemalpaşa Belediyesi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, ortaöğretim öğrencileri arası "Amerikan Bilardo Turnuvası" düzenliyor.

1 Nisan-22 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Amerikan Bilardo Turnuvası, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Pelit Bilardo Salonu ortaklığında düzenlenen açılış töreni ile başladı.

5-6-7 ve 8. sınıflardan 7’si kız, 33’ü erkek toplam 40 öğrencinin katıldığı turnuvanın açılışına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan ve sporcular katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşan Sadi Kurtulan, bedenin ve zekânın birleştiği bilardo sporunu bu tür organizasyonlarla Mustafakemalpaşa’da yaygınlaştırarak, çocuklara daha iyi tanıtılacağını dile getirdi.

Kurtulan; "23 Nisan’a özel etkinlikler çerçevesinde düzenlenen yarışma ile çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, sosyal yaşantılarının her anını faydalı ve sportif faaliyetlerle geçirmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu tür etkinliklerde süreklilik sağlayacağız. Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Turnuva, 22 Nisan 2013 Pazartesi akşamı düzenlenecek olan final maçları ile sona erecek.

Turnuvada dereceye giren yarışmacılardan birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye ve dördüncüye bilardo istekası verilecek.

Ödüller, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda sahiplerini bulacak.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir