Kültür Sanat

Deniz Kaplumbağalarının Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Başından yaralanmış Carette Caretta ile batamama problemi ve yüzgecinde ip kesiği olan Yeşil Deniz Kaplumbağası'nın, Turkuazoo Deniz Kaplumbağaları Tanıtım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde rehabilitasyon süreçleri devam ediyor.

Turkuazoo Akvaryum, kaplumbağaların rehabilitasyon ve bakım süreçleri devam ederken onlara moral vermek için ise bir “Kaplumbağa Festivali” düzenlemeye karar verdi.

Hafta sonuna kadar sürecek festivalde çocuklara yönelik kaplumbağa temalı atölye çalışmaları yapılacak.

Özel olarak hazırlanan kaplumbağa şeklindeki panoya çocuklar, kaplumbağa dostlarına geçmiş olsun mesajlarını yazacaklar.

Turkuazoo hediyelik eşya mağazasında oluşturulacak kaplumbağa köşesinde ise kaplumbağa temalı ürünleri festivale özel indirimlerle satışa sunulacak.

Sağlık durumları gün geçtikçe iyiye giden deniz kaplumbağalarının son durumlarını hakkında bilgi veren, Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene şu bilgileri veriyor;

 “8 ay önce Mersin’de baygın şekilde bulunan deniz kaplumbağalarını 2 ay önce Turkuazoo Deniz Kaplumbağaları Tanıtım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirerek burada tedavilerine devam ettiriyoruz. İyileşmeleri yönünde güzel sonuçlar aldığımız deniz kaplumbağalarımızın rehabilitasyon süreçlerinin olumlu bir şekilde noktalanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bir süre sonra Turkuazoo’nun derin su tanklarında dalış denemeleri yaptırıp sonrasında denize bırakmak en büyük hedefimiz. Yaralı deniz kaplumbağalarımızın tedavileri tamamlandıktan sonra, uygun mevsim ve deniz sıcaklıkları sağlandığı zaman, doğal yaşamlarını sürdürmeleri için bulundukları bölge olan Mersin’den denize geri salınacaklar.” 

Turkuazoo Akvaryum Genel Müdür Yardımcısı Gülnur İnkaya ise; “ ürkiye’de üniversiteler dışında kurulmuş olan ilk ve tek Deniz Kaplumbağaları Tanıtım ve Rehabilitasyon Merkezi biziz. Amacımız insanoğlu dışındaki canlıların da yaşam haklarının önemine dikkat çekmek. Turkuazoo’da böyle bir rehabilitasyon merkezi kurmamızın en önemli nedeni, buraya gelen öğrenciler ve çocuklu ailelerden başlayarak bir bilinç oluşturmak.” diyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir